Home Beauty Haaruitval: knoflook shampoo & conditioner van Livayi

Haaruitval: knoflook shampoo & conditioner van Livayi

by Debbie
12,5K views

Door allerlei oorzaken zoals hormoonschommelingen en medicijngebruik heb ik last gekregen van haaruitval en is mijn haar dunner geworden. En dat is niet leuk. De afgelopen tijd heb ik daarom het hele internet afgespeurd op zoek naar middelen die mij weer mijn haardos terug zouden kunnen geven. Ik heb een shampoo en conditioner gevonden die mij weer vrolijker moeten stemmen en ik heb deze de afgelopen tijd getest. Ik heb bij www.haarboetiek.be een knoflookshampoo en conditioner besteld van het Turkse merk Livayi.

De voordelen van knoflook
Al eeuwenlang wordt in verscheidene culturen knoflook gebruikt om de hoofdhuid te verzorgen en zo haaruitval tegen te gaan. Het haar bevat keratine, wat ervoor zorgt dat het sterk blijft. Keratine wordt vaak gevonden in combinatie met zwavel. Knoflook bevat ongeveer vier keer meer zwavel dan elke andere groente waar zwavel in wordt gevonden. Verder heeft knoflook de volgende voordelen:

* het stimuleert de bloedcirculatie en verwijdert schadelijke stoffen in het haar
* het voorkomt haaruitval
* het geeft het haar een natuurlijke glans
* het helpt tegen een jeukende en droge hoofdhuid

Knoflookshampoo
Wat belooft de knoflookshampoo van Livayi voor mijn haar te doen?

* stimuleert de haargroei in lengte en volume: tot 3x sneller
* tot 90% minder haaruitval, al bij de 3de wasbeurt,
*op basis van 12 kruiden-extracten, met als hoofdbestanddeel knoflook,
*bestrijdt de bacteriën die roos en vettig haar veroorzaken,
* anti-oxiderende eigenschappen,
al na 30 dagen zichtbaar resultaat van gezondere haargroei, geschikt voor het hele gezin.

Hoe bevalt de shampoo? Valt mijn haar inderdaad minder uit?
Ik heb inmiddels mijn haren drie keer met de shampoo behandeld en de conditioner gebruikt. De claim luidt dat de haaruitval na drie keer minder zou moeten worden. Ik heb altijd veel haren in mijn borstel na het wassen maar de laatste tijd zaten er strengen in en dat is echt schrikken hoor. Ik vind niet dat de haaruitval na het haren wassen minder is geworden maar gedurende de dag valt er vrijwel geen haar meer uit. Ik vind een stuk minder haren door het huis heen en dat is fijn. De shampoo is wat lastig door het haar te verdelen en schuimt niet echt wat gezien de natuurlijke bestanddelen valt te verklaren (alhoewel ik later zal zien dat er wel SLS is toegevoegd). Het tintelende gevoel op de hoofdhuid heb ik niet ervaren, wellicht heb ik daarvoor nog teveel haar of is mijn hoofdhuid daar niet gevoelig voor. De shampoo heeft een frisse geur en er is beslist geen spoortje van een knoflookgeur in te ontdekken. Ik lees dat door een bepaalde methode de celmembramen van de knoflook in tact worden gehouden en vervolgens de helende eigenschappen uit de plant wordt gehaald, door deze toepassing te gebruiken ruikt de knoflook niet.

Knoflookshampoo
De shampoo bevat geen siliconen, alcohol, parfum en paraffine maar zoals jullie op het etiket kunnen zien bevat de shampoo wel SLS. Er zit maar een heel klein percentage knoflook in en ik vermoed dat de werking hiervan vrijwel nihil zal zijn. Voor een gezonde haardos is er Niacine en Biotine toegevoegd, deze ingrediënten zie ik ook vaak in volumeshampoos terug. Ik heb het gevoel dat de shampoo een redelijk natuurlijke kruidenshampoo is die meer geschikt is voor mensen met futloos haar. Ik vind dat de shampoo te weinig voor mij doet, ten slotte vind ik nog veel haren in mijn borstel na het wassen. Het haarmasker gebruik ik elke keer na het wassen maar van dit product kan ik helaas geen ingrediënten vinden. Ook het gebruik en de resultaten van het haarmasker vind ik tegenvallen. Het is zeker geen haarmasker maar een gewone crèmespoeling die ook vrij weinig voor mijn haren doet.

Ik heb het idee dat ik overdag niet zoveel haren meer verlies maar dit kan natuurlijk ook de ‘wens van de gedachte’ zijn, ten slotte gebruik ik deze producten niet voor niets. Ik geloof zeker in de helende kracht van knoflook maar wil dit effect hebben op mijn hoofdhuid zal ik gepureerde knoflook moeten gebruiken, in een haarmasker bijvoorbeeld. De shampoo en de conditioner zijn beslist niet goedkoop, met prijzen van €28,00 en €25,00, en ook daarom zal ik niet opnieuw beide producten aanschaffen. Daarvoor geven ze mij niet het gewenste effect.

Ik ben dus niet zo positief over deze producten en hoop dat jullie nog andere suggesties hebben die werken tegen haaruitval.

Liefs Debbie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00