Home Beauty Parfum Shopping: Chanel, Lancôme en Mugler

Parfum Shopping: Chanel, Lancôme en Mugler

by Debbie
6,3K views
Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Van parfum word ik blij! Ik kan mij ook geen dag voorstellen dat ik zonder parfum de deur uit ben gegaan. Vandaag wil ik graag aan jullie mijn nieuwe parfumaankopen en favorieten laten zien. Kijken jullie mee?

Ik weet niet hoe ik aan mijn fascenatie voor parfum ben gekomen maar tijdens mijn jonge jaren was ik er al verliefd op. Van mijn eerste verdiende geld kocht ik ook mijn eerst echte parfum en er volgden er nog veel meer.  Wanneer ik geen parfum draag voel ik mij een beetje kaal en niet ‘af”. Misschien denken jullie, die is hartstikke gek maar zo voel ik dat echt. Parfum zorgt ervoor dat je je persoonlijkheid kunt onderstrepen en je kunt er zelfs een statement mee maken. Dat laatste vind ik niet zo nodig ook al ben ik niet vies van een stevig luchtje 😉

Niets maakt mij zo blij als het idee dat ik ‘s ochtends een heerlijk luchtje kan opspuiten!

Chanel, Lancôme en Mugler

De drie parfums die ik vandaag wil laten zien heb ik tijdens de Feestdagen mijzelf cadeau gedaan. De Chanel Mademoiselle kocht ik bij ICI ParisXL, de Lancome La Vie est Belle bij de Douglas in Duitsland en de Thierry Mugler Angel Muse bij het Kruidvat.

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Chanel is by far mijn favoriete parfumhuis ook al zijn er miljarden mensen die daar ook zo over denken. Ik vind alles van Chanel mooi en kom telkens terug op twee favorieten, Chanel Allure Sensuelle en Chanel Coco Mademoiselle. Twee jaar geleden kocht ik tijdens de feestdagen de Intense variant die ook heerlijk is. Toch kom ik weer terug bij de originele uitvoering omdat deze een sprankelende frisheid in zich heeft waar ik dol op ben.

Opening: Sinaasappelbloesem en bergamot
Hart: Mimosa, Jasmijn, Roos en Ylang Ylang
Basis: Tonkaboon, Patchoelie, Opoponax, Vanille, Vetiver en Musk

Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum

Lancôme La Vie est Belle Eau de Parfum

La Vie est Belle is een elegant gourmande parfum dat is opgebouwd rondom de Iris. Het parfum is net zoals bij Chanel Coco Mademoiselle een favoriet van veel mensen. Toch verveelt dit parfum nooit en ben ik begonnen met mijn tweede flesje. Naast Chanel is Lancôme ook een prachtig parfumhuis met een grote historie.

Opening: Zwarte bes en Peer
Hart: Iris, Jasmijn, Sinaasappelbloesem
Basis: Patchoelie, Tonkaboon, Vanille en Praline

Lancôme La Vie Est Belle

Thierry Mugler Angel Muse Eau de Parfum

Van de drie getoonde parfums is Angel Muse een buitenbeentje. Net zoals Lancôme La Vie est Belle is Angel Muse een gourmande parfum, maar wel met andere ingredienten. Is La Vie est Belle opgebouwd rondom de bloemige Iris, Angel Muse door de ‘nootachtige’ ondertoon.  Dit komt door de toevoeging van hazelnootcréme om het mannelijke karakter van vetiver te temperen. De basis heeft daardoor een crémige zoet karakter.

Angel Muse, the new Eau de Parfum you will hate to love

Opening: Grapefruit en Roze Peper
Hart: Hazelnootcréme
Basis: Vetiver en Patchoelie

Thierry Mugler Angel Muse Eau de Parfum Het Kruidvat

Het is voor mij een uitdaging om de parfums zo goed mogelijk te beschrijven.  Alle parfums hebben een ander karakter en daar moet ik de juiste woorden voor vinden. Wanneer je één van de parfums die ik heb laten zien lekker vindt, zal de andere je ook kunnen aanspreken. Wanneer je ze nog niet kent kan ik je aanraden ze eens te ontdekken in de parfumerie.

Heb je een vraag over de gereviewde parfums of heb je zelf een mooi parfum die je graag wilt delen? Laat het mij weten.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

4 comments

Carola 12 januari 2020 - 12:01

Hoi Debbie,

Ja ik ben ook sinds jonge leeftijd gek op parfum en kocht net zoals jij mijn eerste echte parfum van mijn eerst verdiende salaris. Dit was Chanel no 19 en daar ben ik nog steeds gek op. Er zijn inmiddels vele geuren de revue gepasseerd en ben zelfs Niche parfums gaan ontdekken. Daar zitten ook heel veel prachtige merken tussen.
Ik heb laatst een fles La Vie est Belle Eclat edt gekocht met oa oranjebloesem en thee. Heerlijk fris en toch ook warm. Ik voel me ook kaal zonder parfum, behalve als ik me niet lekker voel, dan kan ik geen geur verdragen.

Reply
Debbie 12 januari 2020 - 18:34

Hallo Carola, ik ga in de lente zeker deze versie van La Vie est Belle kopen. Hij lijkt me echt heerlijk. OOk heb ik een abonnement bij Parfumado genomen waar je maandelijks een parfum in tasverstuiver ontvangt. Daarbij horen ook niche geuren. Echt heel leuk om toch een fijn parfum te dragen en te kunnen afwisselen.

Reply
Paula 6 augustus 2023 - 12:21

Ben er gek.op koop graag luchtjes

Reply
Debbie 11 september 2023 - 17:54

Ja ik ook!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00