Home Happiness Boekentips voor een opgeruimd hoofd

Boekentips voor een opgeruimd hoofd

by Debbie
2,K views
boekentips voor een opgeruimd hoofd

Boeken vervelen mij nooit. Het lezen gaat in vlagen, soms lees ik een hele tijd niet en dan volgt er een tijd waarin ik graag in een boek duik. Zoals deze tijd waarin er niets zeker is, er veel onrust is en er veel op mij af komt. Zeker wanneer je gevoelig bent is het soms lastig om alle prikkels die binnen komen te verwerken. Hoe blijf ik gezond op de golven van het bestaan? De afgelopen periode heb ik een aantal boeken gekocht die mij helpen om het leven wat lichter te maken. Lezen jullie gezellig met mij mee?

Gebruik je innerlijke kracht – Louise Hay

Louise Hay is de grondlegster van de zelfhulpboeken. Met haar liefdevolle geschreven boeken probeert ze jou op weg te helpen naar een liefdevollere kijk op jezelf en je leven. ik heb dit boek van Louise Hay al een tijdje en wanneer ik het weer pak en een stukje lees, ontdek ik telkens weer iets nieuws. Het is een prettig leesbaar boek met veel wijze lessen. Louise schrijft over affirmaties en over vergeven. Hoe je je eigen kracht weer kunt vinden en daarbij leert luisteren naar je gevoel. Het leren uiten van je emoties en over het vinden en oplossen van blokkades waar je steeds weer tegenaan loopt. Met als doel dat je weer leert van jezelf te houden. Een fijn boek die je in lastige tijden kunt oppakken en ondersteuning kan bieden.

Astro Power Chani Nicholas
Astro Power – Chani Nicholas

Chani Nicholas is een prijswinnend astrologe in Hollywood en de huisastroloog van Oprah Winfrey. Naast astrologe is Chani een groot influencer op Instagram. Wanneer je van astrologie houdt en je persoonlijke horoscoop als leidraad van je leven wilt leren kennen is dit speelse boek een aanrader. Chani Nicholas legt je precies uit wat de sterren in jou zien: je unieke talenten, je persoonlijkheid en de uitdagingen en kansen die voor je liggen.

In het boek Astro Power lees je:
* wat jouw zonneteken over je levensdoel zegt
* hoe de maan je emotionele en fysieke behoeften beïnvloedt
* hoe jouw ascendant-planeet je motivatie en drive bepaalt. 

Het boek is gemakkelijk te lezen en zeker voor wanneer je nog niet zo veel van astrologie af weet een aanrader om te lezen. Je leert jezelf te bevragen en ook in deze verwarrende tijd praktische beslissingen te nemen over je toekomst. Op de website van Chani Nicolas kun je je horoscoop laten berekenen en meteen het boek gebruiken voor uitleg van je tekens. Heel erg leuk en verrassend helder en duidelijk.

Ongetemde wijsheid – Mirabai Starr

Door de eeuwen heen zijn er altijd vrouwen geweest die iets belangrijks te zeggen hadden. Vaak werden ze, in een door mannen gedomineerde wereld niet gehoord. In dit boek geeft Mirabai Starr deze vrouwen uit de geschiedenis, maar ook hedendaagse auteurs, een stem. Aan de hand van hun inspirerende levens laat zij zien wat vrouwelijke spiritualiteit en mystiek inhoudt, en welk belangrijke leessen we kunnen leren vanuit een verouwelijk perspectief op onder andere het christendom, de islam en filosofische stromingen zoals het taoïsme en soefisme.

Deze wijsheid geven ons inzicht in ons dagelijks leven, onze seksualiteit, creativiteit en zelfontplooiing, vergeving en het omgaan met verlies. In ieder hoofdstuk weeft Mirabai Starr haar eigen bespiegelingen en persoonlijke verhalen samen met de lessen van wijze vrouwen, godinnen en mystici.

Meer dan ooit heeft onze wereld de wijsheid en inzichten van vrouwen nodig. De vrouwelijke weg van samenwerking, respect en liefde is essentieel bij het oplossen van mondiale problemen als klimaatverandering en politieke ontrust. Waar macht ( mannelijk ) en kracht ( vrouwelijk ) samenkomen zal dit een weg uit de polarisatie openen.

De cover van het boek is prachtig en nodigt uit te lezen. Een ware inspiratiebron voor iedereen die op zoek is naar andere wegen.

ACT in balans – Denise Matthijssen en Els de Rooij

Ik ben vanuit mijn achtergrond als GGZ agoog maar ook persoonlijk erg geïnteresseerd in ACT methodiek. ACT staat voor Acceptance Commitment Therapy en is een populaire op gedragstherapie gebaseerde zienswijze en methode om tot een betere balans te komen. Dit boek is geen boek dat makkelijk weg leest maar een echt werkboek waarbij je actief bezig gaat met de beschreven opdrachten. Ik zal voor de duidelijkheid de uitleg op de cover beschrijven:

Hoe kun je jezelf zijn in een ‘maakbare’ wereld?
Gelukkig zijn is een keuze wordt vaak gezegd, maar hoe doe je dat? Hoe ga je ermee om als je lichaam niet meewerkt, of als je steeds twijfelt over werk of opleiding? En hoe kun je jezelf zijn met al je imperfecties, in een wereld waarin alles maakbaar lijkt? Een waardevol en zinvol leven leef je in eerdere gebieden: in relaties, je gezondheid, je werk en je vrije tijd. Balans in je leven gaat dan ook over al deze gebieden samen. Soms ben je op een gebied uit balans, soms op meerdere gebieden. Je vindt je balans door wat je doet te veranderen en je steeds aan tassen aan de situatie waarin je verkeert.

Balans creëren in zeven stappen
ACT in balans is een programma voor persoonlijke ontwikkeling. het is gebaseerd op de acceptance and commitment therapy. Deze methode helpt mensen te focussen op datgene wat ze kunnen veranderen: hun eigen gedrag. Met dit praktische boek vol tips en oefeningen leer je in zeven stappen meer balans in je leven te creëren, energie te steken in wat je echt belangrijk vindt, en je energie niet te laten wegvloeien met activiteiten die niet passen bij hoe jij wilt zijn.

Uit liefde voor jezelf – Gijs Jansen

Als je maar hard genoeg positief denkt, dan zal alles uiteindelijk goed komen. Is dat wel zo? Wat als je het omdraait? Moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden zitten in het basispakket van het leven. Het is de kunst om er slim mee om te gaan. Hoe zou het zijn om niet meer te vechten of vluchten voor angst en pijn? Dat je mag denken wat je denkt, mag voelen wat je voelt en mag zijn wie je bent? Met dit boek krijg je de beste ACT-technieken en oefeningen aangereikt waarmee je meer uit je leven kunt halen. Gijs Jansen gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de Positieve Psychologie. Op zijn eerlijke, persoonlijke en humorvolle manier moedigt hij je aan om lichter te leven.
Wanneer je een werkboek over ACT nog te lastig lijkt is dit boek van Gijs Jansen een aanrader!

Dit waren de vijf boeken die ik graag met jullie wilde delen. Ik hoop dat er een boek bij zit die je inspireert en op weg kan helpen bij een ‘ lichter ‘ leven. Ik heb bewust geen links naar de grootste winkel van Nederland geplaatst omdat ik liever de kleine boekhandel of bibliotheek steun. Dus ga op zoek naar een boekhandel bij jou in de buurt, het is aan jou.

Flowers World of Bliss
Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00