Home Happiness Love the Journey Week 22

Love the Journey Week 22

by Debbie
1,3K views
Love the Journey Buitenpost
Het leek mij weer eens leuk en uitdagend om een dagboek bij te houden in de vorm van een weekoverzicht: Love the Journey. Een tijd geleden heb ik dit weleens gedaan maar door allerlei omstandigheden lukte het mij niet om dit vol te houden. Nu wil ik het graag voor mijzelf maken omdat ik van schrijven en fotograferen houdt. Ik heb een periode van rust ingelast en ben een aantal kunstzinnige projecten gestart. En geïnspireerd door de dochter van mijn vriend die documentairemaker is wil ik dit proces vastleggen. Vandaag ga ik van start! Lezen jullie mee?
Genieten van het buiten zijn
Groene weilanden bij Terwolde
Groene weilanden en vergezichten

Zondag Eerste Pinksterdag 29 mei, lekker in de buitenlucht

Mijn Journey start op Eerste Pinksterdag en dit was een heerlijke dag om te fietsen. Ik heb sinds kort een elektrische fiets en ben er zo ontzettend blij mee! Ik heb deze fiets van mijn moeder gekregen omdat zij liever niet meer fietst vanwege haar gezondheid en deze in de schuur stond. Nu krijgt hij een tweede leven bij mij en ik ben er dol op. Mijn lief en ik fietsten naar Twello, Buitenpost om daar een kop koffie te drinken. In het verleden kwam ik er graag maar nu is het een camping geworden met horecagelegenheid en ligt daar meer de nadruk op. Het blotevoetenpad voor kinderen en volwassenen is een bekende attractie in de regio. De streekwinkel is een stuk kleiner geworden en dat vind ik wel jammer maar om even uit te rusten na een wandeling of een fietstocht is het een prima groene plek om te zijn.

De route vanuit Vaassen richting Twello is ontzettend mooi om te fietsen en onderweg kwam ik deze bloemen en vergezichten tegen. Genieten dus.

Love the Journey Terwolde
Geen Pinksterbloemen maar Bolderik een ouderwets weideplantje ( wel giftig )
De kas van Buitenpost Twello

Dinsdag 30 mei, de tuin wordt versierd met lampjes

Wanneer het mooi weer is gaat als eerste Mollie naar buiten. Onze cavia vindt het heerlijk om buiten te zijn en dit houdt ze de hele dag vol. Wanneer het wat frisser wordt gaat ze uiteraard weer mee naar binnen. Ze geniet van de paardenbloemen en het gras wat nu bloeit en wanneer ze het te warm vindt heb ik voor haar een schaduwplek gemaakt. Ook heeft ze een tunneltje waar ze onder kan schuilen, iets dat cavia’s vanuit hun natuur prettig vinden.

love the Journey
Mollie de cavia geniet van het mooie weer
De dahlia staat bijna in bloei! Ik kan niet wachten

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op bloemen. In het vroege voorjaar heb ik veel zomerbollen gepland waaronder dahlia’s. Dit vind ik tot nu toe een van de mooiste bloemen die er bestaan. De tuin ziet er inmiddels gezellig groen uit en alle potten zijn gevuld. Ik zag bij een huis gekleurde lampjes hangen die mij een festival gevoel gaven en dat wilde ik ook wel in onze tuin. Ik ben naar de Action gefietst en heb gekleurde lampionnetjes gekocht die ik aan de druivenrank heb gehangen. De lampionnen branden door zonne-energie en zien er ‘s avonds ontzettend sfeervol uit. Ibiza in eigen tuin!

Een gedoe om de lampionnetjes goed te krijgen maar het lukte uiteindelijk
Ze hangen!

Wanneer ik s’ochtends naar de Action fiets in een nabijgelegen dorp kom ik onderweg een prachtig stuk met weidebloemen tegen en daar moest ik natuurlijk een foto van maken. Elk jaar staat deze berm vol met mooie bloemen en kruiden en ik fotografeer ze elk jaar. S’avonds fiets ik nog een keer naar deze plek toe om een nog een aantal foto’s te maken.

Natuur bloemen Weidebloemen
Prachtige weidebloemen langs het fietspad

Woensdag 31 mei, de opzet van een nieuw schilderij

De hele woensdag staat in het teken van de eerste opzet van een nieuw werk. Het wordt een vrolijk schilderij vol vorm en kleur maar wel met de gelaagdheid en de vintage vibe waar ik van houd. Ik ben nog niet klaar met het schilderij maar zal het laten zien zodra het gereed is. Op zondag 16 Juli ben ik aanwezig op de Zeldzaam Mooi markt en daar kijk ik erg naar uit. Het grootste gedeelte heb ik al klaar maar er komen beslist nog handgemaakte items bij. Via mij sociale media kanalen zal ik de updates omtrent de markt met jullie delen. Stay tuned.

Love the journey artwork

Donderdag 1 juni, een ritje naar de Achterhoek

Op deze dag rij ik richting de Achterhoek om mijn ouders te bezoeken. Voordat ik naar ze toe rijd ga ik nog even langs bij een van mijn favoriete kringloop/brocante winkels, de Opslag in Doetinchem. Wanneer je van brocante en vintage houdt is deze winkel echt een bezoekje waard. Ik had op de Facebook pagina een mooie poster gezien en deze gereserveerd. In het echt was zij nog mooier maar ook erg groot en aanwezig. Ik houd wel van deze stijl maar kon geen plek in huis bedenken waar het portret goed tot haar recht zou komen. Het portret is gedrukt op stof en is van een mooie kwaliteit en als nieuw. Misschien een styling idee voor jullie?

Een prachtige eyecatcher voor in de kamer
Brocante Kringloop de Opslag
Alles in blauw
Brocante Kringloop de Opslag
Bruine naturel tinten
Brocante Kringloop de Opslag Doetinchem
Wit en lichte tinten
Brocante Kringloop de Opslag
Iemand is erg druk geweest met Elvis de Pelvis

Vrijdag 2 juni, ooievaarsnesten en tuinieren

Vandaag fiets ik richting Apeldoorn en dat is alweer een mooie tocht. Ik woon fantastisch en ben zo blij dat ik elke dag in de natuur kan zijn als ik dit wil. Onderweg zie ik een paar ooievaarsnesten die goed bemand zijn. In Apeldoorn ga ik boodschappen doen bij van Gimsel een biologische winkel en koop lekkere magere standyoghurt en een paar kleine cadeautjes voor mijzelf zoals een bijenmengsel bloemzaden. Ik houd van deze winkel en kom er graag. In dezelfde straat is nog een fijne winkel waar ik graag kom, de Gezonde Zaak. Hier koop ik de nieuwe Weleda bodyspray en biologische toiletverfrisser. Met de boodschappentas vol fiets ik weer naar huis.

Love the Journey Ooievaarsnesten
Ooievaarsnest in het weiland
Deze ga ik proberen, lijkt me heerlijk!
Love the Journey
Vrolijke toiletverfrisser en eco vriendelijk

Wanneer ik thuis kom ga ik meteen aan de slag in de tuin en zaai ik het bijenmengsel dat ik heb gekocht bij van Gimsel. Ik heb nog een paar oude bakken waar ik de zaadjes in doe en zet deze op de rand van onze terrastafel. Wanneer het gaat groeien komen er mooie insecten op af en deze kan ik dan van dichtbij bewonderen. Ontzettend leuk vind ik dat.

Mooie bloemen die bijen aantrekken
Love the Journey
Gezaaid!
Love the Journey Bloemen
In de tuin bloeien de zomerbollen

Zaterdag 3 juni, de dag van Finn

Nadat onze liefste Jana was overleden dacht ik nooit meer een ander katje te nemen. Ik was zo ontzettend verdrietig want eindelijk kon ik na een hele periode van hard werken van elkaar genieten, helaas heeft dit niet zo mogen zijn. Het verdriet is er nog steeds maar er zijn zoveel katjes in het asiel die op een baasje wachten dat we toch besloten hebben er een op te nemen in ons huis. Ik denk dat Jana dit heel gezellig had gevonden.

De afgelopen week heb ik een kennismaking gehad met Finn in het dierenasiel. Finn is een tien jaar oude kater die bij ons komt wonen. Het is een spannende middag omdat ik altijd benieuwd ben hoe de verdere introductie met onze andere katten gaat verlopen. Voorlopig blijft Finn nog in een andere ruimte want voor een kennismaking is het nog veel te vroeg. Geduld is een schone zaak wanneer je een kat wilt laten wennen aan een nieuw huis en soortgenoten.

Finn

Zondag 5 juni een heerlijke zomerse dag

De eerste nacht met Finn is goed verlopen. Hij heeft veel geslapen en moet zeker nog bijkomen van alle avonturen. We houden de katten nog gescheiden van elkaar omdat Finn ook nog herstellende is van een blaasontsteking en hiervoor apart voer krijgt. Soms protesteert hij wel een beetje door te miauwen en aan de deur te krabben maar hij legt zich er uiteindelijk wel bij neer. Even geduld nog lieve Finn.

Love the Journey
James het troostschaapje
Love the Journey Tuinieren
Zij kunnen weer verder groeien

James de troostknuffel die zal ik ook meenemen naar de Zeldzaam Mooi Markt. Ik ben deze zondag vrij vroeg uit bed om natuurlijk even te checken hoe het met Finn gaat. In de middag zaai ik nog wat nieuwe bloemen en ben ik druk met het schrijven van dit blog Love the Journey. De week vloog voorbij en ik heb ervan genoten. Aankomende week staan er weer allerlei leuke dingen op de planning en zien de weersverwachtingen er geweldig uit!

Ik wens jullie alvast een fijne nieuwe week toe en tot de volgende keer!

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00