Home Journey Love the Journey week 23

Love the Journey week 23

Een week vol natuurlijke verrassingen

by Debbie
901 views
Love the Journey Week 23
De week begint met wat fysieke kwaaltjes die opgelost moeten worden. Ik besluit om te gaan detoxen en neem hiervoor een aantal alternatieve middelen. Een echte journey want ik heb dit nog niet eerder gedaan. Of deze hielpen lees je verderop in dit blog.
Gelukkig voel ik mij later in de week wat beter en ben ik druk met onze rakker Finn die de nodige aandacht vraagt. Komt alles weer op zijn pootjes terecht? Je leest het in mijn verslag van deze week.
Maandag 5 juni een dag met wat vertraging

Al een poosje heb ik last van allerlei kwaaltjes, niet echt heel erg maar voel mij niet helemaal fit. Eind maart heb ik een antibiotica kuur gehad voor een infectie aan mijn hand. Het was een lange kuur omdat deze infectie maar niet overging. Ook ben ik wel toe aan een letterlijke voorjaarsschoonmaak en na veel gelezen te hebben over ontgiften besluit ik om dit te gaan doen op een natuurlijke manier.

S’middags fiets ik naar Holland & Barrett en koop er verschillende producten om de spijsvertering weer op gang te helpen en mijn lichaam te ontgiften. Er is nog veel wat ik niet weet maar ik besluit om te beginnen met het innemen van bitterzout. Ik weet niet of jullie weleens van bitterzout hebben gehoord?

Love the Journey Bitterzout
Bitterzout – Epsom zout – Magnesiumsulfaat

Dit product wordt meestal gebruikt om vermoeide spieren tot rust te laten komen door middel van een (voeten) bad. Maar bitterzout is ook een heel goed middel om de darmen te reinigen. Ik wist dit niet maar het kan daar dus voor gebruikt worden. Wanneer je de blogs hierover leest moet het ontzettend vies zijn om een lepel in een glas water op te drinken maar ik vond het erg meevallen. Natuurlijk het is verre van lekker maar ik heb wel vervelender drankjes gedronken, het smaakt gewoon erg bitter. Op de verpakking staat dat je het beste kunt beginnen met een afgestreken eetlepel en alleen bij hardnekkige verstopping of reiniging twee afgestreken eetlepels op een glas water. Wanneer je het erg vies vindt kun je nog wat citroensap bij doen.
Blijf uit voorzorg thuis want ik kan je verzekeren dat het na een paar uur begint te werken. Voor mij werkt dit beter dan het nemen van een regulier middel wat bij mij altijd veel krampen veroorzaakt. Toch ben ik voorzichtig dit te benoemen want het vraagt echt tijd en aandacht wil je dit op een goede manier doen.

Weleda Berkensap
Weleda Berkensap voor een milde zuivering

Wanneer je wat afvalstoffen kwijt wilt maar geen uitgebreide detoxkuur wilt doen is het drinken van Weleda Berkensap een zeer goed alternatief. Het stimuleert de fysiologische functies voor de afvoer van afvalstoffen en zuivert het lichaam van binnenuit. Je kunt het gebruiken als dagelijkse aanvulling op de voeding of als kuur.

Het berkensap is biologisch en volledig natuurlijk en afkomstig van biologisch berkenblad.

Het gebruik is simpel: dagelijks een eetlepel berkensap oplossen in een flesje water of vruchtensap en de gezonde detox kan beginnen. Het smaakt wat bitter maar niet vies, zeker wanneer je het mengt met water. Ik neem zelf meteen een eetlepel pure sap. Let er wel op dat je voldoende drinkt om zo de afvalstoffen goed kwijt te raken.

Jacob Hooy Heermoes Thee Love the Journey
Heermoes voor de appelboom
Heermoes – Paardenstaart, wonderdrank voor de appelboom

Een tijdje geleden hebben mijn lief en twee biologische appelbomen in de tuin gezet en helaas is er een schimmel in gekomen. De bladeren krullen krom en beide boompjes zien er wat treurig uit. Na wat rondspeuren op het internet kwam ik Heermoes tegen. Dit plantje dat eigenlijk als een onkruid wordt gezien helpt de plant van binnenuit te versterken om zo de schimmel te bestrijden. Het is een relatief goedkoop middel en zeer milieuvriendelijk. Van de heermoes kun je ook thee maken om te drinken maar in dit geval maak ik thee ( aftreksel ) voor de appelboom. Wanneer de thee sterk genoeg is kun je deze in een plantenspuit mengen met water en de appelboom besproeien. Heermoes bevat veel belangrijke mineralen omdat de wortel van deze plant erg diep de grond in groeit waar de meeste planten niet kunnen komen. Je planten zullen je dankbaar zijn en ik hoop onze appelbomen ook.

Love the Journey Natura Siberica Detox
Natura Siberica
Natura Siberica producten

Bij Holland & Barrett zie ik ook nog andere leuke producten in de schappen staan. Misschien kennen jullie het merk Natura Siberica? Ik ken het al een lange tijd en heb er verschillende producten van gebruikt. Het zijn verzorgingsproducten met planten en kruidenextracten uit Rusland, Ecocert en Cosmos gecertificeerd. Ik heb een bodyspray en haarmasker gekocht om uit te proberen. De reviews op de website van Natura Siberica zijn erg goed en ik ben er ook heel tevreden over.

Dinsdag 6 juni Finn de kattenkop en kringloopwinkel

Vandaag ben ik druk geweest om Finn wat meer ruimte te geven zonder dat de andere katten zich gestrest voelen door hem. Finn is een hele lieve energieke kater die op dit moment veel aandacht van zijn baas vraagt. Ook kan hij er slecht tegen om alleen te zijn omdat er in het asiel waar hij zat altijd katjes om hem heen waren. Natuurlijk is hij sowieso uit zijn doen omdat hij in een andere omgeving met andere katten ( en geuren ) is geplaatst.

Om de ontmoeting tussen alle katten rustig te laten verlopen hebben we Finn voor nu een aparte ruimte gegeven voorzien van alle luxe. Ondanks onze zorgen wil hij er graag op uit en dit laat hij weten ook. Miauwend en druk tegen de deur krabbend geeft hij aan eruit te willen. Er zijn nog zoveel nieuwe dingen voor hem te ontdekken! Vanmiddag heb ik hem op advies van het asiel de ruimte gegeven en is hij naar de zolder gelopen. Na een uur ging ik bij hem kijken en ik vond hem prinsheerlijk wijdbeens liggend op bed. Hij heeft blijkbaar veel behoefte aan zijn eigen plekje.

Love the Journey Finn
Finn

Alle katten zijn verschillend. In mijn hoofd heb ik een plan maar in de praktijk moet ik deze bij elke nieuwe kat regelmatig bijstellen. In de boekjes staat dat een kat eerst apart in een kamer gezet moet worden ( check ) Daarna kunnen de geuren met elkaar vermengd worden door dekentjes met de geur van Finn bij de anderen neer te leggen ( check ) Pas dan kan een ontmoeting plaats vinden. Hier kunnen enkele weken tot een maand overheen gaan. Maar Finn wil snel en nu ik dit blog aan het schrijven ben ligt hij achter mij op de kast diep te slapen. Het komt vast goed met Finn, wij trekken samen ons eigen plan.

Tygo drinkt bij de vijver
Klein maar fijne vijvertje
Lekker buiten schilderen

Vandaag is het prachtig weer en ik besluit om buiten te schilderen. Ik ben bezig met nieuw werk dat ik graag af wil maken. Het kost me wat moeite om de juiste vibe te vinden vanwege allerlei klusjes tussendoor maar ben blij met de stappen die ik weer heb gezet. Het lijkt me verstandig dat ik het werk even weg zet en door ga met iets anders. Het komt regelmatig voor dat ik met meerdere werkstukken tegelijk bezig ben dus dat is geen probleem.

Nieuw Beeldend Werk
Fragment nieuw werk Birds & Flowers
Dahlia in bloei FAM FLowerfarm
Dahlia begint eindelijk te groeien.

Wanneer ik tijd heb fiets ik even langs de kringloop. In ons dorp hebben we twee kringloopwinkels waar ik graag kom. Vandaag ga ik even kijken bij Kringloopwinkel Stilema en koop een aantal leuke dingen waar ik erg blij mee ben. Er hing een hele gezellige sfeer in de Kringloop en dit maakte mij ook gelukkig.

Kringloop Stilema Vaassen
Kringloop Stilema Vaassen boekenafdeling
Platenafdeling Kringloop Stilema Vaassen
De platenafdeling

Na het avondeten maak ik samen met mijn lief nog een wandeling. Ik ben zo blij dat ik in zo’n beeldschoon dorp en omgeving woon. De heerlijke buitenlucht doet mij goed en onderweg spot ik nog allerlei vogels. De natuur is nu echt op haar mooist. De verdere avond schrijf ik wat aan dit blog en houdt Finn gezelschap. Die ligt nu weer heerlijk languit achter mij te slapen.

Weilanden Vaasen
Mooie bloemen langs het zandpad
Runderen Vaassen
Mooie koe met witte wimpertjes
Natuur Beek Vaassen
Bloeiende boterbloemen
Flora Vaassen
Volgens mij de Dagkoekoeksbloem
rustpunt Vaassen
Rustpunt in de buurt
Woensdag 7 juni aandacht voor de tuin

Vandaag heb ik een leuk project op de planning staan, ik wil graag het plantenrekje dat ik onlangs bij de Kringloop heb gekocht van een likje verf voorzien. Het is een mooie turquoise kleur die ik ook wil gebruiken voor mijn houten bankje die ook wel aan een opknapbeurt toe is.

Kastje kringloop turquoise verf
Gaaf plantenrekje gemaakt van een houten kratje
Kastje kringloop
Het begint ergens op te lijken

Bij de kringloop in ons dorp heb ik een schattig oud potje gekocht en daar zet ik dit kleine plantje in die best nog wat mag groeien. Ik vind het erg leuk om met dit soort kleine dingen bezig te zijn.

Potje kringloop plantje
Kringloopgeluk
Boek rust in je hoofd kringloop
Mooi boekje voor een prikkie
Rust in je hoofd

Wat ik erg leuk vind aan de kringloop is dat je mooie boeken kunt vinden voor een klein prijsje. Het zijn vaak boeken die nog als nieuw zijn en soms niet eens zijn gelezen. Ik kocht dit leuke boekje Rust in je Hoofd met quotes en korte inspirerende en praktische teksten die helpen om wat meer overzicht en rust te vinden.

Tygo yoghurt lover

Wat ik zo fijn vindt aan het mooie zomerweer is buiten eten. Ook Tygo is graag van de partij en wil altijd een klein beetje yoghurt na het eten. Hij laat het zich maar goed smaken met zijn lange tong!

Duurzaam pakket postcodeloterij
Zo blij met alle extra mooie duurzame producten!

Duurzaam pakket postcodeloterij gewonnen!

Niet echt gewonnen maar van mijn lieve ouders gekregen. Ik ben erg blij met het pakket vol met leuke duurzame producten van Nederlandse ondernemers. Een aantal merken ken ik al maar ook die ik nog moet ontdekken. Super leuk!

Donderdag 9 juni groei & bloei

De tuin gaat er steeds groener uit zien en ik kan erg genieten van de planten die groeien en bloeien. Een tijdje geleden heb ik prachtige dahlia’s besteld bij FAM Flowerfarm en ik zie dat ze nu beginnen te bloeien. Het was een speciaal samengesteld pakket met dahlia’s die goed bij elkaar pasten en ik kan niet wachten totdat ze hun kleuren laten zien. Ook heb ik meerdere fruitplanten met frambozen en honingbessen in de tuin staan. Hierop moet ik nog even wachten.

Anemonen
Zoete muntpaprika
Kleine vijver in de tuin
Kleine vijver in de tuin
Het weekend bestaat uit leuke dingen doen.

Zaterdag gaan mijn lief en ik naar de Kringloop in Renkum waar ik mooie lampionnen had gezien en daarna naar een Kringloop in Hattem. Ik koop de lampionnen ( yeah ), een prachtige glazen fles en een prachtige schaal die in mijn webshop komt te staan.

Kringloop the green bottle garden
Het is een fles van The Green Bottle Garden, ik heb er twee kleine miniplantjes in gezet
Vintage schaal van de kringloop Hattem
Vintage schaal van de Kringloop Hattem

Met Finn gaat het elke dag een beetje beter. Hij raakt meer gewend aan het huis en is elke dag wat meer ontspannen. Ook de korte ontmoetingen met Billie en Tygo verlopen goed. Ik ben daar erg blij mee.

FInn de blauwe kater
Finn ligt er heerlijk bij
Zomer in Nederland Vintage Avenue 1967
Heerlijke retro foto uit Avenue 1967

De zondag heb ik ook in de tuin doorgebracht met een grote stapel oude tijdschriften en heb mij prima vermaakt. Ik ben bezig met het maken van een aantal ansichtkaarten die ik graag wil drukken. Hiervoor gebruik ik oude magazines uit de jaren zestig en zeventig. De afbeeldingen zijn prachtig en geven zo’n mooi tijdsbeeld weer. Ik hou ervan.

Ook deze week ging snel voorbij, ik heb van sommige dagen genoten maar er waren ook wat mindere dagen waarbij ik niet zo lekker in mijn vel zat. Het maken van kunst of gewoon knutselen of in de tuin bezig gaan helpt mij enorm. Het geeft mij een goed gevoel om met mijn handen bezig te zijn en iets te maken. Met deze gedachten ga ik morgen een nieuwe week beginnen. Kijken wat deze allemaal voor mij in petto heeft.

Liefs Debbie


Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00