Home Journey Debbie’s Dagboek Week 28 #personal

Debbie’s Dagboek Week 28 #personal

by Debbie
5,4K views
Dagboek Maandag World of Bliss

Vandaag deel ik weer mijn dagboek! Ik ben blij dat ik weer ben gaan bloggen want ik heb het schrijven erg gemist. De laatsye tijd heb ik het heel erg druk gehad, druk met de opleiding en met mijn werk. Er was ook geen ruimte voor het bloggen en daar had ik mij dan ook maar bij neergelegd met in mijn achterhoofd de gedachte dat dit vanzelf wel weer zou komen.

De opleiding en afronding van het eerste jaar van de Vrije Academie was erg leuk maar ook intensief. Vooral omdat ik de studie naast mijn werk volg. Eigenlijk ben ik toe aan een kleine pauze maar ja, een echte zomervakantie heb ik nog niet gepland. De inspiratie voor mijn blog kon ik in het begin moeilijk vinden. Het helpt mij om dan maar gewoon te beginnen met schrijven en te kijken waar het eindigt en dat is de beste manier. Ik begin in ieder geval met mijn wekelijkse dagboek. Ik heb een nieuwe mobiel gekocht ( OPPO ) waar ik ontzettend blij mee ben en hopelijk veel mooie foto’s mag maken.

Flower Rose Garden

Mijn eerste foto met mijn nieuwe OPPO

De afgelopen week heb ik vijf dagen gewerkt en ook deze week staan er vijf volle werkdagen gepland met daarin ook nog een tweedaagse training: Samen Uit Samen Thuis. Wanneer ik de training heb gevolgd mag ik met patiënten op verlof. In eerste instantie moet ik nog vijf keer een verlof meelopen en daarna kan ik deze zelfstandig begeleiden. Het is leuk en spannend en geeft verdieping aan mijn werkzaamheden. Mijn week start dus meteen met een dag werken in de kliniek en om zes uur gaat de wekker. Hoe de week verder verloopt kun je nu verder lezen in mijn blog.

Harman Kardon Bluetooth Speaker

Kristalhelder geluid van mijn Harman Kardon Blue tooth Speaker

Maandag

Het afgelopen weekend heb ik geklust in huis samen met mijn lief. Ik heb een televisiemeubel bij de IKEA gekocht en nog een paar andere leuke dingen. Ik kwam met een SONOS bluetooth speaker thuis omdat ik deze nodig had maar na een paar keer de app gebruikt te hebben breng ik hem terug. De app vind ik niet prettig werken en het geluid lijkt daardoor ook wat af te nemen. Hiervoor in de plaats koop ik een prachtige Harman Kardon bluetooth speaker bij de mediamarkt en ben er heel gelukkig mee. Wat een kristalhelder geluid!

World of Bliss Billy

Wat een relaxed leven!

Voordat ik naar het werk ga geef ik mijn dieren aandacht en lekker eten en om half acht rij ik met de auto richting Nijmegen. Na het werk doe ik niet zoveel meer, de boodschappen, en geef mijn lieve katten eten en uiteraard mijn cavia’s.

World of Bliss Flo

Hoog en droog, ik kan alles goed overzien

Omdat er momenteel niet zoveel op tv is luister ik muziek op Spotify. Mijn favoriete lijsten hebben allemaal een rustgevend karakter. Heerlijk om even niets te hoeven doen.

World of Bliss Lietje

Lietje wil ook eten, die ogen kan ik moeilijk weerstaan

Dinsdag

De dinsdag beloofd een drukke dag te worden want ik heb een volle trainingsdag. Het is de tweede dag van de SUST training, een training waarbij je leert het verlof samen met patiënten te begeleiden. Ik volg de training in de kliniek samen met sociotherapeuten en een acteur. Het is een intensieve dag maar ook ontzettend leerzaam en leuk. Het geeft mij altijd weer energie om nieuwe mensen te ontmoeten en te leren.

Eve Lom Cleanser

Zachte reiniger van Eve Lom gekocht bij TKMaxx

Na werktijd probeer ik weer een blog te schrijven. Het is al een lange tijd geleden dat ik een blog heb geschreven en ik begin het echt te missen. Maar ik heb nu een paar maanden vakantie van de opleiding en het is ontzettend leuk om het bloggen weer op te pakken.

World of Bliss Flo

Rustig eten in mijn hokje

Woensdag en Donderdag

Vorige week ben ik vijf dagen in touw geweest en ook deze week moet ik vijf dagen werken. Ik merk dat dit best intensief is. Normaliter zie je het niet zo goed aan mijn gezicht wanneer ik moe ben, maar nu heb ik toch wel wat donkere kringen onder mijn ogen. Ik sta elke dag om 6 uur op en ben ‘s avonds rond 6 uur weer thuis.

Debbie's Dagboek Moe

Zichtbaar vermoeid van de drukke dagen

Na werktijd ben ik ook nog even langs de Action gegaan om creatieve materialen te kopen en een paar leuke inspirerende magazines om ideeen op te doen. Een aantal patienten vinden het erg leuk om kaarten te maken en deze vinden in de kliniek dan ook gretig aftrek.

Magazine Hobbykaart

De rustgevende Labyrint puzzels lijken mij ook wel wat!

Met mijn OPPO maak ik nog wat mooie foto’s van bloemen uit de tuin en van mijn lieve katten. Ook neem ik nog een filmpje op van mijn cavia’s die lekker zitten te eten. Dat is altijd zo’n grappig gezicht!

Flower World of Bliss

Mini Vlinderstruikje in wording

 

Tygo aan het eten

Lekker eten!

Vrijdag

En toen werd het vrijdag en ik heb er naar uitgekeken. De vrijdagen zijn op mijn werk op zich best rustig. Ook de patienten zijn moe van de hele week werken. En ik kijk ook heel erg uit naar het weekend. De dag op mijn werk verloopt nog wel wat grillig. Patienten komen langs zonder een afspraak gemaakt te hebben en het is een beetje onrustig op de groep. Het laatste half uur van de dag moet ik nog één patient begeleiden en hij wil gelukkig een kaartje maken. Stilletjes zit hij te knippen en dat vind ik heel fijn.

Dagboek World of Bliss Cavia's

Wat fijn! Een schoon hok is het heerlijkste wat er is

Na werktijd rij ik meteen door naar huis en nadat ik de katten en cavia’s eten heb gegeven kruip ik meteen achter mijn computer om te bloggen. Ik heb zoveel leuke dingen gekregen en gekocht maar nog amper de tijd gehad om hierover te schrijven. Van mijn collega die in de tuin werkt kreeg ik onbespoten tomaten en komkommer mee naar huis en daar maakte ik een lekker veganistisch stoofpotje van.

Dagboek Biologische groente

Onbespoten tomaten en komkommer van eigen kweek

Veganistisch stoofpotje

Vegan stoofpotje, mmm

Het smaakte mij goed, helemaal omdat ik anders een frietje zou halen. Dit is toch wel een betere keuze vind ik.  Het avondje werd wat korter dan ik dacht want om half negen ging ik al naar bed. Mijn energie was op voor deze dag.

Debbie's Diary Week 28

Bloggen met Tygo op schoot

Zaterdag

Uitgerust word ik wakker en geniet even van een ochtend zonder verplichtingen. In de middag heb ik bij mijn vader en moeder afgesproken om op de koffie te gaan. Mijn moeder is onlangs 74 jaar geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden.

Dagboek Bloemisterij

Prachtige bloemen bij de bloemist

Mijn moeder geef ik een mooie bos zonnebloemen en daar is ze heel erg blij mee. We hebben afgesproken dat we over twee weken gaan kringlopen in Doetinchem. Gezellig, mijn moeder en ik vinden dat allebei heel erg leuk. In de tuin van mijn ouders maak ik nog een foto van een bij die op de Hortensia zit. Ik ben blij met het resultaat en blij met mijn OPPO.

Bij op Hortensia World of Bliss

Bijtje op Hortensia, wat een mooi gezicht!

Nu ik toch in de Achterhoek ben rij ik richting Duitsland om een paar boodschappen te doen. Voor de dieren heb ik wat dingen nodig en voor mijn werk haal ik vijf verschillende soorten thee. Dan hebben we weer even een voorraad. Het is erg rustig in Bocholt en ik denk dat dit komt doordat het dragen van een mondkapje verplicht is.

Dagboek Debbie Mondkapje

Best wel benauwd zo’n mondkapje

Het was een leuke zaterdag, ik ben wat uitgerust en heb me kunnen ontspannen door even dingen te doen in mijn eentje. Dat vind ik zo fijn na zo’n drukke hectische werkweek. Nadat ik uit Bocholt terug kom doe ik niet zo veel meer. ‘s avonds kijk ik nog een detective en ga weer op tijd naar bed.

TKmaxx Dagboek World of Bliss

Ook bij TKmaxx is het rustig

Zondag

De laatste dag van de week. Het werd even tijd om wat in het huishouden te doen. De douche moest hoognodig worden schoongemaakt, het bed ook, en ach, je kent het wel. Ik ben vroeg opgestaan om de hoognodige dingen in het huis te doen. Het voelt fijn dat ik de tijd en de rust heb om dit te doen. Normaliter moet dit altijd na werktijd en daar heb ik niet altijd zin in.  In de planning staat dat ik ‘smiddags even de stad in ga, ik ben er een lange tijd niet meer geweest. Het is gezellig druk in de stad en van Corona is, op het ontsmetten van de handen na, niet veel meer te merken. Ik duik nog even de TKmaxx in en ook hier neem ik de tijd om lekker te snuffelen. Voor de groep koop ik een mooie wandklok en prachtige stiften. Daar zullen de patienten blij mee zijn.

The Body Shop Argan

Heerlijke verwen spulletjes van De Body Shop

Voor mijzelf koop ik een paar beauty dingen bij de Body Shop. Het meisje achter de kassa verteld mij dat ze last hebben van leveringsproblemen uit Engeland. Voor mijn gevoel staat er genoeg. Ik koop een heerlijke bodylotion, zeep en lippenstift. Dat heb ik vast ergens verdiend. Morgenochtend gaat mijn wekker weer om 6 uur. Aankomende week staan er drie dagen werken op de planning. Ik ben benieuwd wat deze week weer gaat brengen.

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00