Home Journey Een Pod (Woodlodge) op Terschelling, een Fotoverslag

Een Pod (Woodlodge) op Terschelling, een Fotoverslag

by Debbie
5,8K views
Header Terschelling

Terschelling is een eiland van uitersten. Aan de ene kant is er de woeste Noordzee en aan de andere kant van het eiland het kalme Wad. Net zo grillig was het weer en wat was ik blij dat mijn lief en ik een Pod hadden gehuurd.

Terschelling Pod

Een Pod op Terschelling, een geniale uitvinding!

Camping Hekkeland, nabij het dorpje Formerum gelegen, is de eerste camping op het eiland waar je een Pod kunt huren. Een Pod, ook wel Woodlodge genoemd is een kleine trekkershut van hout en van alle gemakken voorzien. De Pod is warm en comfortabel en geïsoleerd door middel van schapenwol en dubbele ramen.

Het fijnste aan het verblijf in een Pod is dat er een heerlijk bed in staat. Na een paar keer totaal verregend te zijn tijdens het kamperen wil ik niet meer op de grond slapen. Bij een verblijf in een Pod heb je het comfort van een warm bed en ervaar je  toch het kampeergevoel. In de pod is een waterkoker aanwezig voor een kop koffie of thee en er zijn diverse stopcontacten om je apparatuur op te laden. Kortom een echte aanrader!

Terschelling NoordzeeWat doe je als je bent aangekomen op Terschelling? Juist, fietsen huren en naar de zee. Het weer was niet om naar huis te schrijven en dit wisten we van tevoren. Ondanks het grillige weer is het eiland prachtig en ik heb dan ook nog nooit zoveel verschillende mooie luchten gezien.

Terschelling Geitjes Terschelling, wonderlijk natuurschoon

Tijdens het fietsen in het Duinlandschap van Terschelling kwamen wij deze kudde geitjes tegen. We hebben vaak tegen elkaar gezegd dat de dieren het op Terschelling een geweldig goed leven hebben. Schone zeelucht, heerlijk eten en geen stress. Kon dit maar voor alle weide dieren zo zijn.

Terschelling Wilde Kamperfoelie Op heel veel plekken op het eiland maar voornamelijk in het bos vind je de wilde Kamperfoelie. Een prachtig bloeiend en heerlijk geurend plantje die ik beslist op de foto wilde zetten.

Terschelling De Walvis Na een fietstocht met veel wind en een beetje regen gaat een lekker broodje er zeker in. We zijn naar Eetcafé de Walvis gegaan waar we genoten van een prachtig uitzicht over het Groene Strand. Helaas was deze pauze maar van korte duur want het begon ontzettend te regenen. Na even binnen geschuild te hebben zijn we toch maar weer met goede moed op de fiets gestapt.

Terschelling Pur Sang Het leuke aan Terschelling vind ik dat er veel originele winkeltjes zijn in plaats van de geijkte winkelketens. Ik wilde graag bij 1648 Pur Sang in Midsland binnen kijken. Een schattig winkeltje met biologische streekproducten, delicatessen en natuurcosmetica.

Terschelling

Zeepatelier

Ik kocht er de nieuwe shampoo van Urtekram. Een shampoo met moeras frambozen, vlierbessen en cranberry, biologische cranberry jam en een stukje Duindoornzeep. Ik had gehoopt dat er op het eiland meer aanbod van zeep zou zijn maar helaas. Deze duindoornzeep was de enige (plantaardige) eilandzeep die ik kon vinden. Wanneer ik op het eiland zou wonen zou ik een zeepatelier starten, heerlijk!

Terschelling Hekkeland Soms zit het mee soms zit het tegen

Volgens mij was het weer het afgelopen weekend overal in Nederland om te huilen. Vol goede moed startte ik aan een nieuwe dag op de fiets. Ik had mijn föhn niet meegenomen dus het duurde wel even voordat mijn haren droog waren. Het was een dag met regen, wind en onweer maar toch lieten we ons daardoor niet weerhouden.

Van mijn lief heb ik op de eerste dag deze mooie stola cadeau gekregen. Want wat had ik het koud. Ook de overige dagen op Terschelling was het de beste koop ooit!

Terschelling Cranberry Wanneer je op Terschelling bent moet je een stukje cranberry taart geproefd hebben. Ik kan hier kort over zijn: het was heerlijk!

Het Wad De Noordzee heeft met haar woeste golven zo haar charmes maar de Waddenzee vind ik ook heel bijzonder. De rust en de uitgestrektheid vind ik heel erg mooi. Wanneer ik een volgende keer op Terschelling ben wil ik de fietsroute langs het Wad fietsen. Het serene landschap maakt mij kalm en ontspannen.

Terschelling Zomaar een mooi bospaadje.

Terschelling Heide Op dit tijdstip (half augustus – eind augustus) staat de heide mooi in bloei. Een prachtig paars landschap trok aan ons voorbij.

West terschelling Tijdens een droog moment heb ik deze foto van de Waddenzee gemaakt en op de achtergrond zie je de haven van West Terschelling. In West Terschelling kom je aan met de boot en kun je het beste je fietsen huren. Wij hebben onze fietsen bij Tijs Knop gehuurd, een prima fietsverhuurbedrijf met een goede service en beslist niet duur.

Terschelling Het Raadhuis Moe maar voldaan, en een beetje kroeshaar

Zondag was onze laatste ochtend op Terschelling. Om half één zou de veerboot ons weer naar Harlingen Haven brengen. Het waren drie intensieve fietsdagen en dat is ook wel een beetje aan mij te zien. Ik was best moe en ook mijn haar had wel weer een styling beurt nodig. Wanneer ik op vakantie ben maakt het mij ook niet zoveel uit hoe ik eruit zie. In ieder geval lukt het op Terschelling toch niet om je haren in de plooi te houden, maar dit terzijde.
Na nog een lekkere kop cappuccino gedronken te hebben bij Grand Café Het Raadhuis was het tijd om van het eiland afscheid te nemen.

Terschelling Boot Dag Terschelling, tot een volgende keer!

Ondanks het slechte weer hebben we een fantastische tijd gehad op het eiland. We hadden een lekker warm hutje, een warm bed en alle faciliteiten bij de hand. Een Pod huren is echt een aanrader wanneer je houdt van de natuur maar toch het comfort wilt hebben van een fijn bed en een warme ruimte.

Het eiland zelf is prachtig met haar mooie natuurschoon. Het landschap veranderd voortdurend en het verveeld nooit. Ik heb nog lang niet alles gezien en daarom zeg ik dan ook: Terschelling tot ziens, je was fantastisch!

Ik ben benieuwd of jullie ook weleens op Terschelling zijn geweest en welke tips jullie hebben voor het verblijf op het eiland? Deel het met anderen, reacties zijn altijd erg leuk!

With Love , Debbie

 

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00