Home Happiness Lekker Wandelen! Herberg de Loohoeve Pieterpad Arrangement

Lekker Wandelen! Herberg de Loohoeve Pieterpad Arrangement

wandelen over oude grond

by Debbie
3,K views
Pieterpad Schoonloo Herberg de Loohoeve

Nog niet eerder heb ik gewandeld in Drenthe maar nu ik het wandelvirus te pakken heb kwam daar snel verandering in. Een week geleden gingen mijn lief en ik naar Herberg de Loohoeve in Schoonloo om te genieten van het speciale Pieterpad arrangement. Ik heb veel foto’s gemaakt van onze wandelingen en van de prachtige natuur waarvan we erg genoten hebben. Lezen jullie gezellig mee?

Herberg de Loohoeve Schoonloo
Herberg de Loohoeve in Schoonloo Drenthe

Herberg de Loohoeve in Schoonloo

Via Instagram ben ik in contact gekomen met de eigenaar van Herberg de Loohoeve en heb meteen het Pieterpad arrangement geboekt. Dit arrangement bied je een geheel verzorgde driedaagse wandelvakantie met heerlijk eten en drinken. Herberg de Loohoeve is gelegen in het Drentse plaatsje Schoonloo en heeft naast 10 kamers ook een bistro waar ik enthousiast van word. Niet alleen een wandel arrangement maar zeker ook een culinaire belevenis!

Herberg de Loohoeve Schoonloo Pieterpad
het gezellige eigentijdse interieur van de Herberg
Bistro de Loohoeve Schoonloo
Gezellig tafelen waar je wilt
Herberg de Loohoeve Lookamer
Detail van de grote Lookamer van de Herberg

Herberg de Loohoeve heeft haar deuren begin van dir jaar geopend. Het voormalige sterrenrestaurant heeft een flinke upgrade gehad en is nu een stijlvolle gemoedelijke en gastvrije herberg. Janneke en Rene zijn nu de eigenaren en wanneer je hier verblijft merk je de energie en passie die ze in het bedrijf stoppen.

Herberg de Loohoeve welkomspakketje
Ik ontving een welkomspakketje, echt superleuk!
Herberg de Loohoeve welkomstdrankje
En een welkomstdrankje! Lekker fris en verkwikkend met gember en munt en zonder alcohol
Ontbijt herberg de Loohoeve
Het smakelijke ontbijt met voor ieder wat wils!

Pieterpad dag 1 Etappe 5 Van Rolde naar Schoonloo

We werden de eerste ochtend weggebracht door de vriendelijke eigenaar Rene. Zo konden we fris en fruitig de eerste dag starten van ons Pieterpad avontuur. Het plaatsje Rolde is een klein dorpje gelegen op ongeveer 8 kilometer van Assen. We zijn gestart bij deze magische hunebedden, een prachtige herinnering aan duizenden jaren geleden. Op onze eerste dag scheen de zon zo mooi door de bomen dat ik van deze plek natuurlijk een foto moest maken.

Hunebed Rolde Pieterpad
Hunebed Rolde Pieterpad Drenthe

Hunebedden

De hunebedden vallen op door hun opvallende legging van de stenen. Een hunebed bestaat meestal uit liggende of staande stenen en dekstenen. Het is niet helemaal zeker of de hunebed alleen als graf werd gebruikt, men denkt ook dat de hunebed werd gebruikt als heilige plek voor rituelen. Ik vond deze hunebed prachtig om te zien!

Pieterpad Rolde Wilde Orchidee
wilde orchidee langs de kant van de weg
Lange paden Pieterpad Drenthe
erg blij met mijn nieuwe wandelschoenen
Etappe 5 Pieterpad

Lange bosrijke paden

Het wandelgebied tussen Rolde en Schoonloo bestaat uit een afwisselend landschap van oude paadjes en bosrijke gebieden met lange lanen waar geen eind aan lijkt te komen. Wanneer je er wandelt merk je dat je over oude grond met een geschiedenis loopt.

Bosrijke paden Sleen Pieterpad Drenthe
Lange lanen waarbij er geen einde aan lijkt te komen
Pieterpad Schoonloo
we zijn er bijna!
Herberg de Loohoeve kat Boris
Herberg kat Boris

Na de wandeling die uiteindelijk 23 kilometer duurde was het goed toeven op de heerlijke loungebank op het terras van de Herberg. We kregen gezelschap van Herberg katje Boris. Een heel lief katje die meteen vrienden met ons werd.

Herberg de Schoonhoeve Diner
Voorgerecht van het eerste verrassingsmenu

Voordat wij onze wandelschoenen uit konden doen moest er gegeten worden! In het arrangement zijn maar liefst twee verrassingsmenu’s inbegrepen. Op de foto zie je het voorgerechtje, een heerlijke garnalencocktail. Van de rest van het diner heb ik geen foto’s gemaakt. Ik denk dat dit kwam door de combinatie van vermoeidheid en hongerig zijn.

Sleen Pieterpad Drenthe
Mooie authentieke schuur in het dorpje Sleen

Pieterpad dag 2 Etappe 6 Van Sleen naar Schoonloo

Op de tweede dag van ons Pieterpad avontuur starten we in het dorpje Sleen. Wederom worden we weer weggebracht door Rene en afgezet middenin het dorp Sleen waar het Pieterpad weer verder gaat. Deze route is prachtig maar iets anders qua landschap. Veel weidse velden met aardappelen waar de boeren druk waren om deze van het land af te krijgen. Ook nu kwamen we weer een plek tegen met daarop hunebedden. Deze hebben voor mij een magische aantrekkingskracht.

Hunebed nabij Sleen Drenthe
Hunebed nabij Sleen
Lunchpakket Herberg de Schoonhoeve
Lunchpakketje mee!

Van wandelen krijg je trek en wat is het leuk dat we een geheel verzorgde lunch meekrijgen om deze tijdens onze tocht lekker te kunnen oppeuzelen. ‘S ochtends voor vertrek stonden de gevulde tasjes klaar met heerlijke voedzame boterhammen.

Celtic Fields Sleen

De boterhammen hebben we opgegeten bij alweer een prachtige spirituele plek. De grafheuvels in de Celtic Fields. Een Celtic Field heeft niets met Keltische cultuur te maken maar is een kleine vierkante of rechthoekige akker zoals die vanaf de Late Bronstijd tot in de Romeinse tijd werd gebruikt voor de verbouw van primitieve graansoorten zoals emmertarwe en spelt. Hier vestigden zich de eerste boeren. Deze plek is een bijzonder plek om te bezoeken met haar grafheuvels en archeologische ontdekkingen.

Celtic Fields Noord Sleen Pieterpad
schaapjes op de heide
Noord Sleen Pieterpad Celtic Fields
nog een schaapje uit de kudde
Pieterpad
de vuurdoorn staat in bloei, prachtig de oranje besjes
Pieterpad
uitkijkpost over de velden
Debbie Pieterpad
nog 10 kilometer te gaan!
Menu herberg de Loohoeve
hiermee sluiten we onze laatste dag af

Culinaire afsluiter van de dag

De route was iets langer geworden dan dat we hadden verwacht omdat we halverwege een pauze hebben ingelast om te plassen en even een kop koffie te drinken in het dorpje Schoonoord. ( wat overigens geen aanrader is ). Onderweg op beide routes heb je vrijwel geen rustpunten waar je even naar het toilet kunt. Het enige alternatief is om dan maar in het bos te gaan zitten, iets wat ik niet graag doe. Bijna aan het einde van onze route kwamen we een rustpunt tegen maar toen waren we zo moe dat we door wilden lopen om ons eindpunt te halen. Al met al hebben we ruim 32 kilometer gelopen op deze dag. Voordat we weer naar huis gingen hebben we nog genoten van een lekkere maaltijd. Helaas zat toen ons arrangement erop. Het waren drie prachtige dagen waarin we heel veel hebben gezien en genoten van de mooie natuur die Drenthe rijk is.

We gaan zeker nog een keertje terug. Drenthe is een mooie provincie waar het rustig is en je heerlijk kunt wandelen en/of fietsen. Op winkelgebied is er niet zoveel te vinden maar dat is tijdens dit arrangement ook niet de bedoeling. Je wordt al genoeg verwend tijdens het verblijf op Herberg de Loohoeve. Een middagje Assen kan tot de mogelijkheden behoren.

Voor meer informatie over dit Pieterpad arrangement bezoek de website van Herberg de Schoonhoeve.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00