Home Happiness Kunst kijken tijdens corona: Het Rijksmuseum

Kunst kijken tijdens corona: Het Rijksmuseum

by Debbie
2,6K views
Rijksmuseum Stilleven met bloemen

Nu de kunst en cultuursector tijdens deze corona periode ernstig geraakt wordt vond ik het hoog tijd om aandacht te besteden aan één van de prachtige musea die ons land rijk is: Het Rijksmuseum. Helaas is een bezoek aan dit museum momenteel uitgesloten, maar ik heb een mogelijkheid ontdekt waarbij je je toch in het museum kunt wanen en zo corona even kunt vergeten. Er valt nog zoveel te ontdekken en te leren!

Het Rijksmuseum

Hoe mooi is het dat we virtueel naar binnen kunnen bij het Rijksmuseum!

Via de website van het Rijksmuseum kun je kijken en luisteren naar verschillende conservatoren die in een korte tijd vertellen over een favoriet werk van hun keuze. En dat is erg leuk en soms onthullend! Er worden verschillende werken van kunstenaars uitgelicht. In een ( korte ) video wordt je meegenomen in het werk en ontvang je veel informatie. Ik heb een kijkje genomen bij het zelfportret van Vincent van Gogh en ik vind het fantastisch om steeds meer te leren over zijn werk en zijn leven. Over welke meester ben jij enthousiast? Ik zou zeggen, duik eens in de wereld van de schone kunsten.

Nu te zien: Bakken is een kunst: een video tour vol lekkers! 

Van Leerling tot Meester

Ben je creatief of wil je graag lekker creatief aan de slag? Op de website van het Rijksmuseum kun je door middel van online workshops onder anderen leren hoe je met houtskool kunt werken of hoe je je eigen ‘meesterwerk’ maakt. Maar ook speciale verdiepende workshops worden er aangeboden waarbij je leert arceren, mensfiguren tekent of schaduw in een tekening leert aanbrengen. Ook heel erg leuk en leerzaam om te doen!

Rijksstudio

Het leukste van de website vind ik de Rijksstudio. Hier kun je naar hartenlust de mooiste werken pinnen en jouw eigen studio maken. Ik heb inmiddels drie verschillende borden aangemaakt: Stillevens, bloemen en portretten. ook kun je borden van andere bezoekers bekijken en hun werken pinnen. Niet alles maar wel veel van de kunstwerken die je hebt gekozen zijn gratis te downloaden met een hoge resolutie. Je mag ze dus gebruiken in een presentatie , kunstwerk, poster of wat je er ook maar mee wilt doen.

Kunst werkt helend

Voor mij werkt kunst in deze tijd helend. Door zelf bezig te blijven met het maken van dingen en het lezen over kunst kan ik deze tijd beter aan. Door de online mogelijkheid om een kijkje te nemen bij het Rijksmuseum blijf ik betrokken en geïnspireerd. Ook binnen mijn werk als activiteiten begeleidster maak ik graag gebruik van de website om patiënten te laten kennismaken met al het moois dat het Rijksmuseum te bieden heeft en te enthousiasmeren voor beeldende kunst.

Ik hoop dat het ook niet lang meer duurt om de werken weer in real life te kunnen bekijken. Wil je ook een online kijkje nemen in het Rijksmuseum? Een vituele rondleiding volgen of een verdiepende workshop volgen? Dit is de link waarbij je je heerlijk kunt onderdompelen in de wereld van de beeldende kunst en haar grote meesters! Veel plezier!

Ik vind het erg leuk wanneer jullie op-of aanmerkingen hebben, laat dus gerust een reactie achter onder deze post.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00