Home Art Edinburgh Handmade Soap & Stationery

Edinburgh Handmade Soap & Stationery

Magic Scottish Highlands

by Debbie
1,8K views
Black Moon Botanica Edinburgh

Edinburgh, door haar inwoners ook wel Auld Reekie genoemd is de hoofdstad van Schotland en beroemd om haar historische binnenstad waar schrijfster J.K. Rowling Harry Potter tot leven bracht. In deze stad heerst een magische sfeer en de eeuwenoude traditie van Whiskystokerijen en winkels. Ook heb ik ervaren dat de Schotten van ambacht houden en van hun ‘Highlands’ waar geneeskrachtige planten een basis vormen voor de zeep die je hier in veel winkeltjes kunt vinden.

Edinburgh Royal Gardens

Natuurlijke Zeepfan

Ik ben een enorme fan van natuurlijke zeep en kocht er een aantal die ik graag aan jullie wil laten zien. Via een ontdekkingstocht door Edinburgh trof ik ambachtelijk gemaakte zeep aan in musea en ontdekte ik een 160 jaar oude apotheek die naast zeep nog veel meer moois in de antiek houten schappen had staan. Tenslotte deel ik graag een aantal ansichtkaarten met prachtige gedichten die ik kocht bij het Schrijversmuseum. Lezen jullie gezellig mee?

Scottish Soap Witch – Black Moon Botanica

In het magische kleine esoterische winkeltje Black Moon Botanica zag ik de zepen van de Scottish Soap Witch en ik was meteen verkocht. Wat zagen deze er mooi uit en roken ze heerlijk! Ik ontving deze zeep als cadeautje van de dochter van mijn lief die in Edinburgh woont. Hoe leuk!
Wanneer je een keer in Edinburgh komt en houdt van esoterie, heksen, magie of Wicca, neem dan beslist een kijkje bij Black Moon Botanica.

Scottish Witch Soap

Village Green – Cranachan Soap

De Cranachan zeep is gemaakt met frambozenzaadolie, Schotse honing en havermout en voedt de huid intens. Ik kocht de zeep in het schrijversmuseum waar deze op mij lag te wachten. De zepen van Village Green worden op een ambachtelijke wijze vervaardigd in het Schotse East Lothian nabij Edinburgh. De illustratie op de verpakking vind ik erg mooi.

Minibieb Edinburgh

Napiers Edinburgh Herbal Soap Meadowsweet & Marigold

Op onze laatste dag liepen we naar ons hotel en kwamen we een erg leuke winkel tegen. Een apotheek, kruidenwinkel en drogisterij ineen. Aan de buitenkant konden we zien dat het een oude winkel betrof met veel historie ( net als vele anderen winkels in Edinburgh ). Toen ik de winkel binnenkwam wist ik meteen dat ik niet zonder lege handen naar buiten zou gaan. Het rook er fantastisch. Na alle inspanning en wandelingen waren we best moe maar door de heerlijke natuurlijke geur die in de winkel hing kon ik er weer even tegen. Napiers is een kruidenapotheek die al ruim 160 jaar bestaat en waar je terecht kunt voor kruidenthee, supplementen, cosmetica en nog veel meer. Ook deze winkel is beslist het bezoeken waard.

Napiers Edinburgh Soap
Edinburgh Handmade Soap

Edinburgh Writers Museum Artcards

Wanneer ik in Engeland ben en zoals nu in Schotland moet ik even kijken bij stationery en kunstkaarten. De illustraties vind ik altijd geweldig en zijn zo goed. Tijdens ons bezoekje aan de Edinburgh Writers Museum kocht ik drie kunstkaarten met leuke gedichtjes erop. Vooral de kaart met de merel vind ik zo lief.

  • Artcard
  • Artcard Edinburgh Writers museum
  • Edinburgh Writers Museum
A Birdie with a yellow bill
Hopped upon the window sill,
Cocked his shining eye and said:
"Ain't you shamed you sleeping head!" 

De afgelopen dagen heb ik zoveel beleefd dat ik veel meer blogs zou kunnen schrijven over alles wat ik heb gezien en meegemaakt. Ook ben ik nog naar andere winkels geweest zoals Marks & Spencer en Superdrug. Bij deze winkels heb ik ook nog supergave dingen gekocht misschien dat ik deze in een volgende blog laat zien.

Ben jij weleens in Edinburgh geweest en wat vond jij ervan?

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

4 comments

Natasja 27 mei 2023 - 11:53

Wat een prachtige zepen, ik houd er ook zo van!

Reply
Debbie 28 mei 2023 - 15:57

Hallo Natasja, ja echt erg mooi! Ik kan je daarom alleen al Edinburgh van harte aanbevelen. Het is echt een stad waarin ambacht nog op de voorgrond staat. Ook met betrekking tot zeep maken,

Reply
Sophie 27 mei 2023 - 18:11

Het was super en leuk hoe je het beschrijft, ik ben weer even terug! Liefs

Reply
Debbie 28 mei 2023 - 15:58

Dank je wel Sophie en van het super lekkere zeepje van Black Moon Botanica, deze is net zo magisch als de winkel zelf. Liefs!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00