Home Beauty Zweden Beauty Shopping

Zweden Beauty Shopping

by Debbie
1,6K views
Zweden Beauty Shoplog
Afgelopen week was ik voor het eerst in Zweden, in het mooie stadje Jönköping in het district Småland. Het was een prachtige ervaring. Een totaal ander land dan Nederland met haar uitgestrekte natuur. Ook heb ik tijdens deze week een aantal mooie beauty producten ontdekt die gemaakt zijn in Scandinavië. Van deze merken heb ik een en ander gekocht en wil ik graag aan jullie laten zien.

Beauty shopping in Zweden

Shoppen in Zweden is anders dan in Nederland. De winkels zien er aan de buitenkant anders uit en ogen wat gesloten. Er zijn ook niet zoveel winkels in de steden zoals wij in Nederland gewend zijn. De meeste steden hebben een shoppingmall buiten het centrum waar de bekende ketens te vinden zijn.
Beauty winkels in Zweden zijn: Kicks, een soort van Douglas maar kleiner, Apotek, een apotheek waar je ook mooie Scandinavische merken kunt vinden en Normal, deze keten is inmiddels ook in Nederland gevestigd en verschilt qua assortiment niet van dat in Nederland. Verreweg de leukste beauty merken kun je shoppen bij Ica-Maxi een grote XLsupermarkt buiten het centrum van Jönköping. Hier heb ik de meeste producten dan ook gekocht.

Zweden Beauty Shopping

Omdat ik van natuurlijke producten houdt heb ik in het Zweeds gezocht naar natuurdrogisterijen. In Jönköping heb ik er een gevonden Hälsokraft, een natuurwinkel met een klein assortiment beauty producten en een super aardige verkoopster. Het is allemaal wat ingetogener op shopping gebied in de kleinere plaatsen, houdt daar rekening mee wanneer je naar Zweden wilt gaan.

Zweden Beauty Shopping Rhapsodize Body Lotion

Rapsodine Bodylotion

Deze bodylotion is echt fantastisch! Toen ik in de winkel was trok de lichtgele fles al mijn aandacht. Ik gebruik erg graag bodylotion en kon deze grote fles niet laten staan. De bodylotion bevat biologische Koolraapolie en extracten van Heidebloemen. Deze zorgen ervoor dat de lotion de huid voedt en verzorgd en ook nog eens heerlijk ruikt! Wanneer ik weer in Zweden kom koop ik beslist nog een aantal andere producten van dit merk. Echt een aanrader!

Niche Beauty Shoppen in Zweden

Zoals ik al schreef was het voor mij de eerste keer dat ik Zweden bezocht. Ik had een aantal dingen voorbereid maar heb mij ook laten verrassen door wat ik tegen zou komen op shopping gebied. De Zweden houden erg van interieur design en in de grotere steden zoals Göteborg kom je dan ook veel woonwinkels tegen. Omdat de Zweedse cultuur wat ingetogener is voelde ik een drempel om deze winkels binnen te gaan. Ik weet zeker dat er prachtige interieur spullen staan en wellicht ook geurkaarsen en dergelijke. Misschien dat ik de volgende keer deze uitdaging wel aandurf.

In Göteburg kwam ik in de hippe wijk Haga een prachtig zeepwinkeltje tegen Tvåla & Tvaga waar de deuren uitnodigend open stonden. Hier vond ik het ook leuk om even rond te neuzen en heb ik een heerlijk handgemaakt stukje zeep gekocht. Deze zeep is biologisch en ambachtelijk gemaakt op basis van rozenbottelzaadolie en met een houtachtige geur van vetiver en ceder. Hij ruikt dus heel lekker!

Zweden Beauty Shopping
Tvala & Tvage Zeepwinkel in Goteburg Zweden

Ica Maxi Beauty Shopping

Nadat we een beetje waren gewend en uitgerust van de reis zijn we boodschappen gaan doen bij de Ica Maxi supermarkt. Een keten die je veel ziet in Zweden. De vestiging waar wij naar toe zijn gegaan in Jönköping is de XL versie ( Maxi ) en ligt net buiten het centrum. Naast levensmiddelen kun je hier van alles krijgen zoals kleding, kantoorartikelen, en drogisterij artikelen. Ik was erg verrast door het enorme assortiment van het Deense ecobeautymerk Urtekram. Het prijsverschil met Nederland is aanzienlijk, het scheelt ongeveer de helft.

Zweden Beauty Shopping Urtekram

Uit de Soft Wilde Rose lijn van Urtekram kocht ik een bodylotion, dagcrème, deodorant en een stukje zeep. Ik houd van de producten van Urtekram en ken dit merk ook al een tijdje. Fijne biologische eerlijke producten die goed zijn voor jezelf en de natuur om ons heen. Wanneer je in Zweden bent en je houdt van dit merk zou ik zeker eens een kijkje bij de ICA supermarkt nemen.

Zweden Beauty Shopping Klippoteket

Ook bij supermarkt Ica Maxi kwam ik de haarproducten van het Zweedse merk Klippoteket tegen. Wat lijken ze veel op de haarproducten van Moroccan Oil. Ook deze shampoo en conditioneer bevatten arganolie. Ik heb ze nog niet gebruikt maar ben erg benieuwd naar wat ik van dit duo ga vinden.

Zweden Beauty Shopping Lumene Nordic Beauty

Lumene Nordic Beauty

Tenslotte mijn eerste kennismaking met het Noorse beautymerk Lumene. Ik kende dit merk nog niet maar begrijp dat het een groot beautymerk is in Zweden. In veel winkels kun je het assortiment van Lumene vinden. Ik kocht bij de Ica Maxi allereerst een toner om uit te proberen. Na mijn eerste positieve ervaring lees verder in mijn blog wat ik nog meer van dit merk heb gekocht.

Shoppen bij Normal

Drogisterij Normal is bij mij bekend omdat er in Amersfoort een vestiging zit, regelmatig ga ik daar inkopen doen. Het assortiment is in Zweden niet veel anders. Bij Normal heb ik daarom niet veel gekocht, inmiddels had ik al het een en ander waar ik blij mee was. Toch verdween er een stukje natuurlijke zeep en een pot bodylotion van Elizabeth Arden in mijn mandje waar ik goede reviews over heb gelezen. Wanneer ik opnieuw in Zweden zou zijn zou ik Normal overslaan.

Zweden Beauty Shopping

Beauty shoppen op vliegveld Göteborg

Tijdens mijn verblijf in Zweden kon ik al wat producten uitproberen. Het merk Lumene heeft mijn aandacht, de lotion die ik bij de supermarkt had gekocht vond ik erg fijn. Op het vliegveld kon ik nog even verder shoppen en heb van dit merk een dagcrème en mascara gekocht. Ik kan alvast verklappen dat de crème superfijn is! De mascara vind ik wat minder prettig in het gebruik, deze voelt wat droog aan en is lastig aan te brengen. De mascara zou ik dus niet meer opnieuw aanschaffen.

Zweden Beauty Shopping  Lumene
Zweden Beauty Shopping Lumene Nordic Beauty

L.A Buket en L’ Occitane

Mijn aller, allerlaatste beautyfindings zijn een handcrème van L’ Occitane, dit merk kennen jullie waarschijnlijk wel. In de Zweedse winkel op het vliegveld zag ik mooie producten liggen van het Zweedse biologische verzorgingsmerk L:A Bruket. Omdat deze producten nogal prijzig waren en ik al veel had gekocht heb ik mijn keuze laten vallen op een heerlijke handcrème die super lekker ruikt. Een mooi natuurlijk merk om verder te ontdekken.

Zweden Beauty Shopping

Dit waren alle beautyfindings en aankopen. Ik hoop dat ik jullie ook tips heb kunnen geven voor wanneer je naar Zweden gaat en graag mooie beauty merken wilt vinden. Het winkelen is wat anders vorm gegeven dan dat we in Nederland kennen. Maar wanneer je goed zoekt vind je een mooi aanbod aan hoogwaardige natuurlijke cosmetica die de filosofie van de Zweedse traditie uitademt.

Mijn volgende blog gaat over Kringlopen in Zweden, vind je dit ook leuk om te lezen houd dan mijn blog in de gaten.

Tot de volgende keer!

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00