Home Happiness Marcel’s Green Soap, zo wordt schoonmaken leuk!

Marcel’s Green Soap, zo wordt schoonmaken leuk!

by Debbie
7,9K views
header Marcel's Green Soap

Ik heb een hekel aan schoonmaken. Laat ik daar maar eens mee beginnen. Het is een noodzakelijk kwaad en wanneer je zoals ik zoveel dieren (lees katten) hebt rondlopen dan moet je er elke dag wel aan geloven. Al een tijdje was ik op zoek naar een schoonmaakmiddel die, naast dat het natuurlijk goed schoonmaakt, ook lekker is in het gebruik en bovenal duurzaam is. En ik kan aan jullie vertellen dat ik de fijnste schoonmaakspullen die er zijn heb gevonden!

Het ‘geheim’ droeg ik al langer met mij mee, en wie mij op Instagram volgt heeft beslist weleens een vreemde fles voorbij zien komen van Marcel’s Soap. En dan heb je wellicht ook kunnen lezen dat ik er helemaal enthousiast over was en het aan iedereen zou willen aanraden. Dat dus.
Bij mijn favoriete biologische supermarkt Marqt kocht ik vorig jaar een allesreiniger met de verrassende geur patchoeli en cranberry en volgens mij dacht ik destijds al dat dit product mijn schoonmaakklusjes in een wat aangenamere activiteit zou gaan veranderen. En dat deed het.
Ik was heel erg blij dat Marcel ook weleens op Instagram kijkt en mij een pakketje met nog veel meer producten heeft toegestuurd, om uit te testen. Dat vond ik ontzettend leuk want ik was inmiddels ook heel erg nieuwsgierig naar de overige producten geraakt. En dat betekent, aan de schoonmaak!

marcels green soap overzicht
Voordat ik helemaal lyrisch verder ga wil ik eerst even de feiten over Marcel’s Green Soap weergeven. Marcel, Founder van het merk Marcel’s Green Soap heeft 20 jaar voor grote bedrijven gewerkt en talloze producten op de markt gebracht. Marcel heeft drie dochters en allen vinden ze schoonmaken niet zo leuk, totdat een van zijn dochters zei: ‘waarom maak je niet je eigen merk schoonmaakmiddelen die het beste zijn van wat je ooit hebt gedaan?’ En zo geschiedde, de ecologische schoonmaakmiddelen zagen het licht.
Marcel heeft niet alleen 3 dochters maar ook 3 beloftes. Hij belooft namelijk dat elk product van Marcel’s Green Soap:
1.  Verrassend lekker ruikt, daar doen we het toch voor!
2. Geweldig schoonmaakt, laat de Green Soap het werk doen!
3. Bestaat uit 100% Natuurlijk ingrediënten, de producten bevatten geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. De producten zijn 99% afbreekbaar.

Marcel heeft een jaar lang met een parfumhuis samengewerkt om heerlijke en verrassende geuren te ontwikkelen. Deze zijn allemaal gebaseerd op de natuur: kruiden, bloemen, vruchten, noem maar op. Hier zijn de meest verrassende combinaties uit voortgekomen. De producten bevatten natuurlijke en biologische oliën en parfums.

Klinkt goed niet?

En dan nu de test!

De afgelopen periode heb ik met veel plezier (ik kan het niet laten) de volgende producten uitgetest:
Marcel’s Green Soap All Purpose Spray Lavender & Clove (kruidnagel) 500ml €3,49
Ik gebruik de versie met Patchouli & Cranberry al een tijdje en op deze geur ben ik helemaal verliefd. Ook de Lavendel & Clove variant bevalt mij heel erg goed al is de geur een beetje anders. Wanneer je van lavendel houdt is dit een echte aanrader. Deze krachtpatser maakt snel alles schoon en heeft een fijne grip door de uitsparing voor de vingers. De allesreiniger in sprayvorm is sterk geconcentreerd dus je hebt er maar weinig van nodig. Het parfum blijft lekker lang aanwezig en dat vind ik natuurlijk super!

marcel's green soap
Marcel’s Green Soap All Purpose Cleaner Patchouli & Cranberry 750ml €3,49

Yes! Mijn favoriete geur van Marcel’s Green Soap en dat nog wel in een flinke flacon van 750ml. Dat wordt lekker soppen! Ook van deze allesreiniger heb je maar een klein beetje nodig. Het is sterk geconcentreerd en geeft een boel schuim. Met het emmertje in mijn hand kan ik dus flink aan de slag en wordt alles schoon wat ik maar tegenkom. En ook het leuke en bijzondere van dit product is dat het een heerlijke zoete geur achterlaat. De allesreiniger is heel zacht voor de handen en droogt deze beslist niet uit, nare plastic handschoenen zijn dus overbodig!

Marcels green soap

Marcel’s Green Soap Dishwash Radish & Bergamot 500ml €3,49
Op mijn afwasmiddel ben ik altijd heel erg kritisch want doordat ik dikwijls zes etensbakjes moet schoonmaken wil ik wel zeker weten dat dit ook hygiënisch gebeurd. En uiteraard ook mijn eigen spulletjes.
Ik ben heel erg want ook behoort de afwas niet tot mijn favoriete bezigheid. Gelukkig krijg ik binnenkort een mini afwasautomaat in mijn kleine keukentje. Maar voor nu moet het afwasmiddel gewoon goed en doeltreffend zijn. Het fijne nieuws is dat de afwasmiddel van Marcel’s door mij is goedgekeurd. De afwas wordt snel schoon en het ruikt lekker fris door de bergamot. Ik vind afwassen nog steeds niet leuk maar door dit afwasmiddel te gebruiken wordt het ietsje leuker. Net als bij de allesreiniger kun je lekker met je blote handjes in het sop want hij maakt de handen niet droog.

marcel's green soap afwasmiddel

Marcels’Green Soap Sandelwood & Cardamom 250ml €3,49
Marcel’s Green Soap ecologische handzeep is gemaakt van plantaardige zepen en verrijkt met biologische oliën en parfum.
Ik weet het, het wordt een beetje saai maar ook deze handzeep is een favoriet. De zeep ruikt heel erg lekker naar het zoete en kruidige waar ik zo veel van houd. Doordat Marcel er verzorgende glycerine aan heeft toegevoegd droogt deze handzeep de handen niet uit.

Marcel's Green Soap

Tja, wat heb ik na zo’n positieve review nog meer te melden? Nog een paar weetjes:
♥ De producten van Marcel’s Green Soap bevatten geen aardolie en zijn dus niet afkomstig van de petrochemie.
♥ De producten zijn dierproefvrij zowel bij de productie als bij de leveranciers worden geen dierproeven gedaan.
♥ De producten worden geproduceerd in Nederland en kennen geen CO2 uitstoot. De producten hebben daardoor een tien keer kortere weg af te leggen dan reguliere merken.
♥ De kunststof flacons zijn gemaakt van HDPE, zonder kleurstoffen en zijn goed te recyclen. Toch is Marcel nog niet helemaal tevreden en onderzoekt hij andere verpakkingsmogelijkheden. Plastic blijft plastic helaas.
♥ Er zijn zes verschillende geurlijnen verkrijgbaar: Patchouli & Cranberry, Radijs & Bergamot, Sandelhout & Kardemom, Basilicum & Vetiver Gras, Jasmijn & Sinaasappel en Lavendel & Kruidnagel.

De producten van Marcel’s Green Soap zijn onder andere verkrijgbaar bij de Tuinen (Holland&Barett), Marqt en Big Green Smile en uiteraard via de webshop van Marcel’s Green Soap zelf.

Dank je wel voor het lezen lovely’s!

Liefs Debbie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00