Home Happiness Young Living Etherische Oliën by Oiled by Nature

Young Living Etherische Oliën by Oiled by Nature

by Debbie
11,9K views
Young Living Header

Vandaag neem ik jullie mee in de wondere wereld van de aromatherapie. Want wat is het leuk en interessant om mij hierin te mogen verdiepen. De afgelopen maanden heb ik veel geleerd over aromatherapie in het algemeen en de etherische oliën van Young Living in het bijzonder. Er zijn vele toepassingen van etherische oliën mogelijk, ik wil in deze review laten zien hoe de olie gebruikt kan worden door middel van een diffuser. Daarbij heb ik een keuze gemaakt uit twee olie melanges die ik heb getest en wil graag hierover mijn bevindingen met jullie delen.

Wat is aromatherapie nu eigenlijk en wat zijn etherische oliën?
Al heel lang wordt gebruik gemaakt van geurende stoffen in de geneeskunst. Etherische olie wordt sinds de late Middeleeuwen in Europa gemaakt. The new dispensatory, een apothekershandboek uit 1753 beschrijft rond de honderd verschillende etherische oliën, echter de aromatherapie zoals wij deze kennen is nog niet zo oud. Tijdens de eerste en tweede wereldoorlogen werden etherische oliën gebruikt als alternatief voor niet of slecht verkrijgbare medicijnen of als kalmerend middel. Vanaf 1960 kreeg de aromatherapie eerst in Frankrijk en later elders voet aan de grond en ontwikkelt deze zoals wij haar kennen.

Young Living

Etherische oliën, pure, krachtige ondersteuning van natuurlijke afkomst
Etherische oliën zijn een uniek geschenk uit de natuur: zij zijn herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend. Vaak worden zij ook de ‘levensenergie van de natuur’ genoemd, ze zijn het hart en de ziel van de planten. Etherische oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant, maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor de aanpassing van het milieu. Etherische oliën ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen de invloeden van buitenaf en ziektes. Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben. Young Living gebruikt de meest pure etherische oliën, hoofdzakelijk geëxtraheerd door zorgvuldige stoomdestillatie, maar ook door koudpersen of harswinning. Zij zijn veel krachtiger en effectiever dan droge kruiden, en leveren snelle en effectieve resultaten. De etherische oliën kunnen worden verstoven, geïnhaleerd, op de huid worden aangebracht en in een massage worden opgenomen.

Young Living
Het echtpaar Gary & Mary Young startten twintig jaar geleden met een eenvoudige destilleerderij en zijn nu wereldleider in etherische oliën met hun bedrijf Young Living. Young Living heeft als missie dat iedereen een rijk leven van overvloed en welzijn verdiend en de weldaden van etherische oliën naar ieder huis, familie en levensstijl te brengen. De grondstoffen voor haar kostbare etherische oliën worden verbouwd en gedestilleerd op zes grote (kruiden) boerderijen ter wereld. Naast deze boerderijen heeft het bedrijf Young Living samenwerkingen en coöperaties met diverse boeren en telers wereldwijd. Ontzettend fijn is het gegeven dat de oliën biologisch en GMO vrij zijn. (genetisch niet bewerkt). Young Living hanteert het unieke Seed to Seal principe waarbij alles in eigen beheer plaats vindt. Deze wordt uitgelegd in vijf logische stappen: 1: Zaaien, 2: Kweken, 3: Destilleren, 4: Testen en 5: Verzegelen.

Young Living Essential Oils

Ik heb twee olie melanges getest en zal een beschrijving geven van de informatie die ik heb ontvangen van Oiled by Nature en mijn eigen ervaringen. De bijbehorende diffuser en het gebruik hiervan zal ik verderop in het artikel uitleggen.

Stress Away: Copaiba, Lime, Cederhout, Vanille, Ocotea, Lavendel.

Toepassingen:
Stress Away is een natuurlijke oplossing, gecreëerd om de stress in het dagelijkse leven dat erin sluipt te bestrijden. Mensen die lijden aan chronische stress hebben vaak de neiging om een zwakker immuunsysteem te ontwikkelen, meer aanleiding om hart en vaatziekten te krijgen en vroegtijdige veroudering van de cellen te creëren. Deze mix is speciaal geformuleerd voor het verlichten van de dagelijkse stress en spanningen. Stress Away is het eerste product dat de unieke stressverlichtende combinatie van limoen en vanille essentiële oliën bevat. Het bevat ook Copaiba en Lavendel dat de mentale starheid verminderd en het evenwicht herstelt. Met krachtige plantaardige bestanddelen, zoals de cedrol gevonden in cederhout en de eugenol die van nature in vanille zit kan Stress Away helpen voor ontspanning en het verminderen van incidentele stress. Al deze ingrediënten worden vakkundig vermengd met de exotische geur van Ocotea, de exclusieve olie uit Equador van Young Living. De oliën in deze mix zijn zeer uniek en samen vormen ze een aantrekkelijke geur voor zowel mannen als vrouwen. Gebruik het voor elke vorm van stress, ook bijvoorbeeld voor vermoeidheid, irritatie of slapeloosheid.

Primaire voordelen:
♥ Verminder stress in afwachting van mentale spanning.
♥ Verminder stressfactoren die de slaap negatief kunnen beïnvloeden.
♥ Verlicht iemand zijn geesteshouding.

Hoe deze olie te gebruiken:

Plaatselijk: Goed schudden en ruim aanbrengen op polsen of achter op de nek naar keuze. Aromatisch: De geur 3 keer per dag tot 1 uur verstuiven.
Voorzichtigheid is geboden:
♥ Uit de buurt van kinderen houden.
♥ Als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen slikt of een medische conditie hebt, laat je voorafgaande aan het gebruik door een professional in de gezondheidszorg adviseren.

Ingrediënten: Copaiba (Copaifera reticulata) harsolie, Limoen (Citrus aurantifolia) rindolie, Cederhout (Cedrus atlantica) bastolie, Vanilla (Vanilla planifolia) pure olie, Ocotea (Ocotea quixos) bladolie, Lavendel (Lavandula angustifolia) bloemolie.

Eigen ervaring: Ik vind het een fijne oliemelange en de geur ook erg comfortabel. Het cederhout en de vanille geeft een warme liefdevolle geur af die ook in zekere mate rustgevend werkt. Een favoriet van mij en kan deze ook beslist aanraden voor mensen die wat liefde en aandacht nodig hebben of verlangen naar een ontspannende sfeer in huis.

Young Living Joy

Joy: Bergamot, Citroen, Palmerosa, Ylang Ylang, Roos, Geranium, Jasmijn, Romeinse Kamille, Rozenhout, Mandarijn.

Toepassingen: De olie is een luxueuze exotische mix die magnetische energie creëert en het hart vreugde brengt en een gevoel van romantiek geeft. Het heeft een positieve werking op je emoties en stemming. Het kan je helpen bij verdriet, depressie en andere emotionele gevoelens en herinneringen. Gebruik je het als een parfum dan is het een verleidelijke en onweerstaanbare geur die romantiek en saamhorigheid oproept. Het voordeel van deze olie is dat de geur lang blijft hangen en je er maar weinig van nodig hebt. Bij gebruik in een diffuser werkt het verfrissend en opwekkend.

Hoe deze olie te gebruiken:

Voor op de huid of aromatisch gebruik. Verstuif, gebruik als cologne of parfum, breng aan op het hart, of geniet ervan als lichaamsmassage gemengd met V-6™ Enhanced Vegetable Oil Complex. (Draagolie) Mogelijke huidgevoeligheid. Bij zwangerschap of onder behandeling van een arts, raadpleeg eerst de arts . Verdunning niet nodig; geschikt voor elke huid behalve de meest gevoelige. Over het algemeen veilig voor kinderen ouder dan 2 jaar. Vermijd gebruik op huid dat aan direct zonlicht of aan UV-straling wordt blootgesteld.

Ingrediënten: Bergamot (Citrus bergamia), ylang ylang (Cananga odorata), geranium (Pelargonium graveolens), citroen (Citrus limon), coriandrum sativum (koriander) zaadolie, mandarijn (Citrus reticulata), jasmijn (Jasminum officinale), Roomse kamille (Chamaemelum nobile), rozenpalm (Cymbopogon martinii) en roos (Rosa damascena).

Eigen ervaring: Deze exotische melange vind ik best heftig en ik moest de diffuser ook na een aantal minuten uitzetten. Het is een zwaar elixer en ik vermoed dat ik de geur van de koriander niet goed kan verdragen. Ik heb dit al eens eerder ervaren tijdens een Ayurvedische massage waarbij ik een allergische reactie kreeg van de kruiden die aan de olie waren toegevoegd. Wellicht was mijn heftige reactie al een teken dat ik er niet tegen zou kunnen. Joy is geen olie melange die ik zoals de naam aan geeft vrolijk vind maar meer sensueel en erotisch. Doordat de geuren direct via de reukzin het limbische systeem van onze hersenen binnenkomen verklaart het waarom wij sommige geuren heerlijk vinden of juist minder lekker of zelfs afstotelijk. Ook stoffen die in water oplosbaar zijn, zijn gemakkelijker te ruiken, omdat de geurmoleculen bij verdampen ook in de lucht terechtkomen. De aromatherapie is gebaseerd op deze principes en dat maakt het ook zo reuze interessant.

Hoe gebruik ik de diffuser en de etherische oliën?

Young Living Diffuser
De diffuser bestaat uit drie verschillende onderdelen. Het kunststof bakje met een plaatje welke ultrasone frequenties genereert, 1,7 miljoen keer per seconde; hierdoor worden watermoleculen en essentiële olie moleculen vrij gegeven in de lucht om te helpen bij het creëren van een ontspannen, spa-achtige sfeer in elke ruimte. En twee kapjes, een beschermkapje en het buitenste kapje.
Young Living Diffuser
Het plastic bakje wordt tot het rode stipje gevuld met water.
Young Living Essential Oils
Nadat het bakje gevuld is met water voeg je er een aantal druppeltjes etherische olie naar keuze aan toe.  Let op: wanneer je net start met het gebruik van etherische oliën zijn een paar druppeltjes voldoende. Mijn ervaring is dat de geuren direct binnen komen en dat kan een intense ervaring zijn. Het beste is het gebruik van etherische oliën rustig op te bouwen. Een aantal keren per dag zet je de diffuser een half uurtje of een uurtje aan waarna de geur in de ruimte wordt verspreid. De etherische oliën van Young Living zijn enorm krachtig dus gebruik deze dan ook zorgvuldig en met aandacht. Mijn favoriete melange is Stress Away omdat de toevoeging van vanille de ruimte zachter en liever maakt.

Young Living Diffuser
Nu zet je het beschermkapje erop.

Young Living Diffuser

Tenslotte kun je de buitenste kap op de houder plaatsen en de stekker in het stopcontact doen. Het duurt eventjes voordat de diffuser haar werk gaat doen. De diffuser heeft ook een ingebouwd lampje die je aan kunt zetten. Dit wordt allemaal geregeld via één knopje die onderaan het plastic bakje zit.

Aromatherapie, een fijne en bijzondere ervaring

Aan het begin van deze review schreef ik al dat er over het gebruik van etherische oliën en aromatherapie zoveel is te leren, de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. In deze review kan ik niet alles wat daarbij komt kijken beschrijven omdat daarvoor de materie te complex is. Ik heb jullie graag een kleine kennismaking willen geven in de wereld van Young Living en haar etherische oliën. Ik vind het reuze interessant en wil mij er graag verder in verdiepen. Wil je kennismaken met de etherische oliën van Young Living dan is het mogelijk een starterspakket aan te schaffen. Een premium starter kit kost €187,24 incl. BTW en verzending, wat er precies in zit vind je hier. (klik) Wanneer je meer wilt weten over deze oliën en over het merk Young Living is het raadzaam contact op te nemen met Ed en Danielle Slingerland van Oiled by Nature.

Gebruik jij weleens etherische oliën en welke positieve effecten heb jij bemerkt?

Dank je wel voor het lezen, liefs Debbie

De producten zijn ter review opgestuurd en betreffen mijn persoonlijke ervaringen en mening. Aan deze review kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

1 comment

Weleda Zuiverende Room Spray Relax - world of bliss 22 maart 2019 - 15:26

[…] Synthetische geurstokjes, kaarsen of roomsprays gebruik ik niet. Sterker nog, ik ben er allergisch voor. De geur slaat mij op de keel waardoor ik de hele avond een kriebelhoest heb. Ook mijn dieren wil ik beslist niet blootstellen aan chemische producten. Tenslotte ademen we dit in en weten we niet wat voor effect dit op de lange duur op onze gezondheid zal hebben. Gelukkig kunnen we kiezen uit een groot aanbod van natuurlijke alternatieven. […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00