Home Beauty Kennen jullie deze nog? Parfums uit de jaren 80 en 90

Kennen jullie deze nog? Parfums uit de jaren 80 en 90

by Debbie
19,6K views
Parfum Gabriela Sabatini

Herinner jij je nog parfums uit de jaren 80 en 90?

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste echte parfum kocht van mijn zelfverdiende geld. Ik had als jong meisje een baantje bij een camping waar ik kinderen bezig hield en van friet en snoep voorzag. Het geld dat ik kreeg had ik gereserveerd om mijn eerste echt parfum te kopen bij de nieuwe Kruidvat in het dorp, veel meer was er toen nog niet. Ik had Oscar de la Renta op het oog, een lekker zacht romantisch geurtje en eigenlijk veel te ouwelijk voor zo’n jonge meid. Trots als een pauw was ik  toen ik dit parfum waar ik al een hele tijd naar uitkeek in mijn bezit had. Ik meen me te herinneren dat dit parfum 35 gulden kostte, een heleboel geld in die tijd.

Charlie Indian Summer
Vele parfums volgden en ik denk dat ik flink ‘gewalmd’ heb, niet altijd in dank afgenomen door mijn omgeving. De parfums van toen roken zoet, bedwelemd en echt jaren 80. Disco, brede schoudervullingen en Charlie Angels.  Ik heb uit deze periode een aantal parfums opgezocht en ben benieuwd of jullie deze ook herinneren.

Revlon Charlie

Revlon Charlie

Dit parfum werd uitgebracht in 1973 en is een legendarisch parfum. Ik heb het zelf nooit gebruikt maar misschien had of heeft jullie moeder Charlie op haar toilettafel staan. Het is een sterk aldehyde parfum waarbij hyacint op de voorgrond staat. In 1974 won dit parfum de fameuze FIFI Award.
Parfum Gabriela Sabatini Gabriela Sabatini Perfumes

Gabriela deed in de jaren 90 menig mannenhart sneller kloppen en daarom vonden zij het helemaal niet erg om een flesje parfum voor je te kopen. Ik vond het een vrij zoet en aanwezig parfum, maar dat was modern in die tijd.

Guy Laroche Fidji

Guy Laroche Fidji

Dit parfum heeft mij altijd gefascineerd. Tijdens mijn 18e verjaardag was ik in Italie en heb ik dit parfum cadeau gekregen. Ik heb er goede herinneringen aan. Het parfum kwam eind jaren 60 al uit maar blijft een klassieker.

Versace Blonde Perfume

Versace Blonde Eau de Parfum

Nog een klassieker en een favoriet nostalgisch parfum van mij! Met het hoofd van Medusa in het glas geslepen, prachtig! Wat vind ik het jammer dat dit parfum niet meer verkrijgbaar is, soms begrijp ik niet waarom een parfum niet meer wordt gemaakt. Ik hoop dat Donatella dit parfum opnieuw lanceert, er zullen veel liefhebbers voor zijn.

Ik heb nog een leuk reclamefilmpje gevonden op Youtube waarin Sharon Stone de hoofdrol speelt en Cindy Lauper zingt. De jaren 80 en 90 waren toch wel bijzondere tijden waarbij zware make-up, ‘gladde mannen’ en disco de hoofdrol vierden. Hilarisch!

Welk geurtje heb jij gebruikt in een bepaalde periode van je leven of welke herinneringen heb jij aan een bepaald parfum?  Laat het me weten, ik ben zo benieuwd naar jullie reacties!

Liefs Debbie

fotocredits:
Charlie: www.sprinklesomefun.com
Indian Summer: Pinterest.com
Versace: Amazon.com
Fidji: www.perfumesclub.co.uk
Gabriela Sabatini: Youtube.com 

Spread the love

You may also like

5 comments

Sandra 15 juni 2018 - 09:12

Hahaha, die reclame is echt zo knullig!
Ik droeg in de jaren 80 LouLou van Cacharel. Ik vind het echt vies zoet en veel te zwaar als ik het nu ruik, maar het brengt me wel direct terug naar die tijd en de bijbehorende herinneringen.
Fidji vind ik stiekem nog steeds lekker ruiken bij anderen, maar niet op mijn eigen huid.

Reply
Debbie 15 juni 2018 - 12:59

O ja, LouLou is ook zo mierzoet en sterk! Ik vind het ook echt niet lekker meer. Toch heb ik deze ook nog gedragen. Wat heb ik toch een ‘walm’ om mij heen gehad 😉 Fidji vind ik ook nu nog een heel mooi parfum maar ook niet voor mij.

Reply
Audrey Buyck 20 juli 2022 - 03:16

moschus green love.. nergens meer te krijgen

Reply
Carolien 25 januari 2023 - 18:48

leuk artikel! mijn eerste zelf gekochte parfum was Magnetic van Gabrielle sabatini. helaas niet meer te koop. Indian summer vond ik minder lekker. Eternity van Calvin klein was ook een favoriet!

Reply
Jantine 23 maart 2024 - 22:08

ik was helemaal gek van Mis sporty,die zwarte fles met rode dop.
En magig Girl zoete douchegel .(rose Baby blauw etc.)
als ik dat nu weer zou kunnen ruiken ,word ik terug geworpen naar 1987.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00