Home Beauty Absolution Creative Apothecary

Absolution Creative Apothecary

by Debbie
10,K views
Absolution Creative Apothecary

Soms kom je als beautyblogger merken tegen waar je onmiddellijk door geboeid raakt. Dit had ik ook met het merk Absolution Creative Apothecary waarmee ik tijdens de Beauty Trade Special kennis heb gemaakt. Absolution won een Astir Award in de categorie groene cosmetica voor de Absolution La Cure Peau Nette.

De stand van Absolution zag er prachtig uit en klopte voor mijn gevoel qua uitstraling en vormgeving perfect. Tijdens een uitnodigend gesprek met Annelies Bisseling-van Buren, édication manager van Absolution was ik helemaal verkocht. Ik mocht kennis komen maken met de biologische en natuurlijke producten van Absolution in het hoofdkantoor en educatiecentrum in Apeldoorn. En zo geschiedde.

Absolution Creative Apothecary

Voordat ik het verslag van deze ontzettend leuke en leerzame middag ga weergeven zal ik jullie eerst wat meer vertellen over het merk Absolution Creative Apothecary.

Het Franse ecobeautymerk is compleet anders, zowel qua uiterlijk als inhoud. Minimalistisch, biologisch en zo puur als de natuur zelf.

Absolution is een idee van Isabelle Carron, oprichtster van het onafhankelijke strategie- en designbureau JAK (Just a Kiss). Isabelle werkte jarenlang als creative director bij verschillende grote communicatiebureaus. Tijdens haar carrière waar ze voor verschillende grote en gerenommeerde cosmetica en parfummerken werkte had ze altijd het gevoel dat er iets ontbrak, een bepaalde bezieling, de intimiteit met je huid, de eenvoud en het maatwerk. Vanuit het verlangen en haar passie voor biologische gecertificeerde cosmetica en in samenwerking met Arnaud Pigounides, designer van dit merk en top laboratoria is Absolution ontstaan. Een merk dat natuur en verzorging combineert met kunst en actualiteit.

Annelies Bisseling
Absolution, een fijne zintuiglijke ervaring

In het prachtige educatiecentrum en salon in Apeldoorn werd ik een warm welkom geheten door Annelies die in een bevlogen gesprek alles over het merk Absolution vertelde. Gepassioneerd vertelde ze dat ze heel bewust voor dit merk heeft gekozen omdat de visie, de missie en de werkzame puur natuurlijke ingrediënten haar zo aanspraken. Fijn om met zo’n bevlogen vakvrouw te praten.

Absolution
Ik ontving een complete gezichtsbehandeling van Annelies. De gezichtsbehandeling wordt in verschillende niveaus opgebouwd, de Absolution producten die ervoor gebruikt worden zijn heel goed met elkaar te combineren en kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Daardoor wordt de behandeling een totaalbeleving die de zintuigen en het gevoel van welbehagen stimuleert. De Absolution producten ruiken heel natuurlijk en geven de behandeling echt een meerwaarde.  Op de foto heb ik een afsluitend gezichtsmasker op, deze zorgt ervoor dat de werkzame stoffen van het masker daaronder uitvoerig haar werk kunnen doen.

Absolution
Het was erg fijn om tijdens de gezichtsbehandeling de producten van Absolution te mogen ervaren. Na deze behandeling van ruim een uur voelde ik mij als herboren. Met vrijwel geen make-up en een touch-up zag mijn huid en ikzelf er prima uit!

Absolution Make-up

Lippenstift om op te eten

Door een samenwerking met Christophe Danchaud, een beroemd make-up artist, choreograaf en liefhebber van ‘Art in all its forms’ ontstond Sweet and Safe Kiss, een overzichtelijke range lipsticks in mooie tijdloze kleuren. De lippenstiften bevatten een hoog aantal ingrediënten van biologische en natuurlijke oorsprong. Op de foto draag ik kleurnummer 19, een bijna fuchsia roze kleur, Rose Puissant, een kleur en lippenstift waar ik blij van word.

Absolution Creative Apothecary
Om zelf mijn ervaring met Absolution voort te kunnen zetten kreeg ik een aantal producten mee naar huis. Ziet de verpakking er niet prachtig vormgegeven uit? Ik kan jullie alvast verklappen dat het niet alleen bij deze mooie buitenkant zal blijven want ook de producten zijn stuk voor stuk pareltjes. Ik ben inmiddels de producten aan het testen, ervaren en onderzoeken en binnenkort volgt mijn eerste review. Leuk! ik heb er zin in!

Ik ben heel benieuwd naar wat jij van Absolution vind,

With love, Debbie

 

Spread the love

You may also like

1 comment

Mijn Absolution Creative Apothecary Huidverzorgingsritueel - world of bliss 12 mei 2017 - 11:02

[…] Creative Apothecary is opgericht door de Franse Isabelle Carron, in een eerder artikel waarin ik voor het eerst kennismaakt met het merk schreef ik hier al over. Met een passie voor […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00