Home Beauty Budget Beauty Cien Hand & Bodylotion met Arganolie

Budget Beauty Cien Hand & Bodylotion met Arganolie

by Debbie
7,6K views
Cien bodylotion Arganolie

Wie het merk Cien nog niet kent moet maar eens gauw naar de Lidl. Cien is het huidverzorgingsmerk dat verkocht wordt bij de Lidl en het assortiment breidt zich steeds verder uit. Heel af en toe koop ik een product uit deze lijn, wanneer ik denk dat ik het kan gebruiken of ik nieuwsgierig ben om te testen.

Via vlogster Jojan, trouwens de leukste vlogster van Nederland, kreeg ik de tip dat er bij de Lidl lekkere bodylotions verkrijgbaar waren. In twee verschillende geurlijnen, namelijk met amandelolie en arganolie. Ook zijn er van deze lijn bijpassende badproducten. Ik vermoed dat het een tijdelijk product is omdat ze in een speciale display staan bij de kassa dus wanneer je nog iets wilt kopen zou ik niet te lang wachten!

Wat belooft de Cien hand & bodylotion met arganolie te doen?
Op de flacon staat niet zoveel vermeld, alleen dat de lotion de huid verzorgd en dat deze arganolie bevat. Bij budgetproducten ben ik altijd heel erg benieuwd hoeveel arganolie er dan precies in zit. Vaak zie je dat de arganolie ergens achteraan op het ingrediëntenlijstje is vermeld. Maar ook dat valt bij dit product gelukkig mee. Maar, ben ik nog zo enthousiast wanneer ik het ingrediëntenlijstje heb uitgeplozen?

Cien arganolie

Ingrediënten: Aqua, Isopropyl palmitate, Glycerin, Alcohol, Cetearyl alcohol, Ricinus Communis seed oil (Castorolie), Myristyl myristate, Phenoxyethanol (conserveringsmiddel), Argania Spinosa Kernel oil (arganolie), Cyclopentasiloxane (siliconen), Dimethicone, Parfum, Sodium stearoyl glutamate (emulgator), Palmitic acid, Stearic acid, Carbomer, (geeft het een gel-achtige textuur, chemisch), Ethylparabenen, Methylparabenen (conserveringsmiddelen, chemisch), Xanthan gum, Disodium edta (conserveringsmiddel), Hexyl cinnamal (geurstof jasmijn), Sodium hydroxide (soda), Benzyl salicylate (geurstof, bloemig),  Benzyl alcohol, Linalol, Sodium chloride.

Hoe is de Cien Body & Hand lotion met arganolie in het gebruik?
De lotion zit in een handige flacon met dispenser wat het gebruik net wat hygiënischer maakt. De lotion ruikt erg lekker, warm, bloemig en smeert prettig uit. Het huidgevoel is heel erg zacht, maar dat kan ook niet anders door de toegevoegde siliconen. Ik hou er niet van maar wellicht vind jij het gebruik van siliconen in verzorgingsproducten geen bezwaar. Meer zorgen maak ik mij om de parabenen die in deze lotion zijn gestopt. Doordat ik het ingrediëntenlijstje heb uitgeplozen ga ik deze hand & bodylotion zeker niet voor mijn lijf gebruiken. De castorolie en de arganolie moeten het helaas een beetje goedmaken. Ik had ook geen verwachtingen hoor toen ik deze lotion kocht. Want hij kost nog geen drie euro. Maar toch is het goed om de ingrediënten eens goed te bestuderen want dan weet je in ieder geval wat je precies op je huid smeert!

Wat ik met het flesje ga doen weet ik nog niet, maar mocht je toch in de verleiding zijn gekomen om een flesje aan te schaffen dan zou ik niet te lang wachten. Volgens mij zijn ze maar tijdelijk verkrijgbaar bij de Lidl.

Ik ben wel benieuwd: lees jij weleens ingrediëntenlijsten van producten? Laat het mij weten, een reactie vind ik erg leuk!

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00