Home Beauty IDUN Nagellak KUNZIT

IDUN Nagellak KUNZIT

by Debbie
6,4K views
IDUN Nagellak

Ik vind een kleurtje op mijn nagels heel erg leuk maar ik probeer ook te kijken naar een gezond en diervriendelijke variant. Want wist je dat in de meeste nagellakjes visschubben zijn verwerkt? Iew, toen ik dat hoorde wist ik dat ik iets moest veranderen.

IDUN Minerals

Al eerder heb ik over een lipstick van IDUN geschreven. Bij de G&W winkel in Arnhem kocht ik naast deze lipstick ook een nagellak in een zomers kleurtje. Benieuwd of deze mij zou bevallen.

IDUN is geïnspireerd op de oude Noorse godin van de eeuwige jeugd. Het logo van het merk verwijst naar een mand met gouden magische appels die deze godin droeg. Zij deelde deze appels met andere godinnen, om ze op die manier ook eeuwig jong én op hun mooist te houden. De verpakkingen en tasjes van de IDUN Minerals producten zijn voorzien van illustraties van de Noorse godin en zijn gecreëerd door kunstenares Patrizia Gucci.

IDUN minerals flacon

Nagellak without nasty’s

Ik denk dat veel meiden wel meerdere nagellakjes op hun nachtkastje hebben staan. Nagellak bestaat voor een groot deel uit hars, dat de nagellak hard maakt en zorgt dat het aan je nagels blijft zitten. Daarnaast zitten er oplosmiddelen en pigmenten in. De meeste reguliere nagellakken bevatten veel (hormoon) verstorende ingrediënten om over diervriendelijkheid nog maar te zwijgen. Daarom liet ik mijn keuze vallen op de nagellak van IDUN want die beloofd ‘schone’ nagels.

IDUN Nailpolish

Deze 5 ingrediënten zitten er NIET in

Tolueen: Dit oplosmiddel heeft niet alleen een heel sterke geur, inhalatie ervan is niet aan te raden omdat deze chemische stof kan zorgen voor misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid.

Dibutylftalaat: Ftalaten zijn weekmakers, die bekend staan vanwege hun mogelijk hormoonverstorende eigenschappen in het lichaam.

Formaldehyde: Aldehyden zijn reactieve verbindingen die samen gaan met een hoge toxiciteit. Deze stof kan onder andere ademhalingsproblemen, astma, gevoelige ogen, hoofdpijn en huidirritaties veroorzaken

Formaldehyde Hars: Een derivaat van formaldehyde, dat onder meer allergische huidreacties kan veroorzaken.

Kamfer: Deze stof veroorzaakt vaak een gele verkleuring van de nagels en onttrekt belangrijke voedingsstoffen aan de nagels.

Ik kan jullie helaas niet vertellen welke ingrediënten er wel in zitten, zelfs na speuren op het internet heb ik het antwoord niet gevonden. Maar ik ga ervan uit dat de nagellak diervriendelijk geproduceerd is.

IDUN Nagellak

Laat de zomer maar komen!

Op mijn nagels draag ik de koraalroze kleur KUNZIT uit de collectie die perfect is voor de zomer. De nagellak droogt glanzend op en voor de houdbaarheid kun je nog een laagje topcoat gebruiken. ( ook van IDUN ) Ik heb niet de meest fantastische flashy nagels maar ik hoop dat jullie zo een indruk  krijgen. De nagellak blijft ongeveer 2 dagen zitten zonder te beschadigen, daarna moeten de nagels weer bijgewerkt worden. De geur van de nagellak is acceptabel en verdwijnt redelijk snel na het lakken. Het kwastje is lekker breed en plat wat ik heel fijn vind in het gebruik. Een fijne verantwoorde keuze voor een goede prijs.

Een flesje nagellak kost €9,95 (11ml)

IDUN is verkrijgbaar bij G&W winkels en bij speciaal geselecteerde verkooppunten. Voor meer informatie kun je het beste de website van IDUN Minerals Nederland raadplegen.

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00