Home Happiness Lichte dingen

Lichte dingen

by Debbie
5,6K views
Column lichte dingen

Soms gebeuren er dingen waar je achteraf een beetje last van hebt. Dat kan een lelijke opmerking zijn die je naar je kind, baas, collega of kassière hebt gemaakt of dingen waarvan je eigenlijk de precieze oorzaak niet eens meer kunt herinneren. Kortom zo’n dag waarvan je verwacht dat deze nooit meer goed zal komen.

Ik noem dit zware dingen. Dingen die je liever niet op een dag als deze tegen wilt komen. Die het zonnetje dat nu eens lekker schijnt eigenlijk weer achter een wolk laat verdwijnen. Niet alleen in de lucht maar ook in je hoofd.

Soms voelt het alsof een boze meneer van boven deze dingen naar beneden smijt: “hier doe je voordeel er mee, zoek het maar uit!’. Het overvalt je en in de loop van de dag wanneer je het niet verwacht piept het weer ineens te voorschijn.

Zware dingen horen in een mensenleven maar we hebben dit liever niet. Ik ook niet, ik heb behoefte aan lichte dingen. Gewoon, omdat ik al genoeg zwaarte in mijn leven heb. Gek genoeg, lijkt het alsof de boze meneer van boven daar geen enkele rekening mee lijkt te houden.

En zo blijven we maar wat aanrommelen.

Lichte dingen maken de dag zoveel leuker alleen is het soms een beetje zoeken. Een nachtje slapen helpt of afleiding zoeken in iets wat je leuk vindt om te doen. Blijven piekeren, mopperen, somber worden, vermijden, shoppen en een slecht humeur helpen niet. Althans dat is mijn ervaring.

Wat helpt dan wel, vraag ik mij af nadat mijn frons tot een diepe rimpel is geworden. Dat is vrij eenvoudig: aai een kat of hond, zet een kopje thee of maak een ommetje. Bedenk dat het leven zo erg nog niet is en laat de boel gewoon eens de boel. Laat los en laat de tijd erover gaan. Die meneer van boven zal dan niet zo vaak meer van zich laten horen en terwijl jij lekker in het zonnetje loopt bedenk dan dat morgen de dag er weer heel anders uit kan zien.

Een dag gevuld met lichte dingen.

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00