Home Beauty Parfumnieuws Meid wat ruik je toch lekker!

Parfumnieuws Meid wat ruik je toch lekker!

by Debbie
4,8K views
Parfum

Ik kan zo erg genieten van een heerlijk parfum! De afgelopen tijd heb ik mijzelf verwend en drie parfums gekocht. Wanneer ik geen parfum op heb voel ik mij niet compleet en elke dag gebruik ik dus wel een geurtje. Ik denk dat ik in mijn leven wel een parfumerie zou kunnen beginnen van alle parfums die ik heb gehad en met heel veel plezier heb gebruikt.

Je kunt mij enorm blij maken met een fijn parfum. Helaas is het zo dat ik bijna nooit een parfum cadeau krijg. Men denkt dat ik zo verzadigd ben dat ik er niet meer van onder de indruk raak. Ja, kritisch ben ik wel en een parfum is ook wel iets heel persoonlijks. Daarom heb ik zelf de afgelopen tijd zelf wat rondgekeken en een drietal parfums gekocht.

Penhaligon’s London

Tijdens de feestdagen was ik in Londen en daar liep ik langs een prachtige parfumerie van het Britse merk Penhalagon’s. Terwijl ik langs de parfumerie liep rook ik een parfum die mij helemaal betoverde en moest hebben! Het was op de laatste dag van mijn vakantie en ik had al veel dingen gekocht en eigenlijk was mijn geld gewoon op. Toen ik in weer in Nederland was heb het parfum meteen besteld en nu staat hij te pronken in mijn kamer.
Penhaligon’s London is een Brits parfumhuis opgericht in 1870 door William Penhaligon. In eerste instantie begonnen als een barbershop bracht Penhaligon haar eerste parfum Hammam Bouquet op de markt. Dit parfum was geïnspireerd op het Turkse badhuis dat naast de barbershop lag. In 1941, tijdens de tweede wereldoorlog is de barbershop verwoest maar de parfums zijn gebleven. In 1975 opende Penhaligon’s haar beroemde flagshipstore aan Covent Garden Londen. Wanneer je in Londen bent is een bezoek aan deze parfumerie beslist een aanrader.

Penhaligon's Vaara Penhaligon’s Vaara

Vaara is een oriëntaals parfum voor vrouwen en mannen. Vaara is een oriëntaalse geur geïnspireerd door het Royal House of Marwar-Jodphur in Rajasthan.

Het parfum bestaat uit de volgende geurcomponenten:
Opening: Kweepeer, rozenwater, wortelzaadjes, koriander en saffraan.
Hart: Roos, Fresia, Magnolia en Pioenroos.
Basis: Honing, witte musk, ceder, sandelhout, benzoin en tonkaboon.

Ik draag dit parfum graag naar mijn werk, het is een comfortabel en zacht parfum zonder opdringerig te zijn. De rozen zijn in dit parfum nadrukkelijk aanwezig maar in combinatie met de specerijen maken zij dit parfum bijzonder. In een review las ik het volgende: : “Wanneer ik dit parfum draag hoor ik op de achtergrond een rozenwaterfontein en zie ik een majestueus Indiaas paleis”. Deze beschrijving komt aardig in de buurt, Penhaligon’s klassieke uitstraling en prachtige verpakking maakt het parfum dan ook erg bijzonder! Neem ook eens een kijkje op de prachtige website van Penhaligon’s, een ware lust voor het oog!

Penhaligon’s Vaara, 50ml, 100 ml eau de parfum, respectievelijk €112,00 en €142,00 verkrijgbaar bij Celeste parfums Den Haag.

Etienne Aigner Etienne Aigner Pour Femme

Het Duitse merk Etienne Aigner is opgericht in 1949 en ontwerpt luxe lederen tassen, riemen en accessoires. Een poosje geleden las ik positieve reviews over dit parfum en heb het onlangs besteld. Het is best een zwaar parfum maar als je houdt van parfums zoals Poison van Dior en van patchoeli dan zit je met dit parfum helemaal goed.
Het parfum opent met zwarte peper, bergamot en mandarijn. Het hart bestaat uit Bulgaarse roos, Fresia en fruitige abrikozen en de basis uit Amber, patchoeli, amandelen, witte musk en cederhout.  Etienne Aigner Pour Femme is een parfum dat ik niet elke dag zal dragen maar is voor bijzondere gelegenheden zeer geschikt.

Etienne Aigner Pour Femme, 60ml €33,99 verkrijgbaar bij superwinkel.nl

Chanel Coco Mademoiselle Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Wat een heerlijk parfum is dit toch! Het is denk ik alweer mijn derde flesje en ik ben een beetje verslaafd geraakt aan deze geur. Het parfum is sexy, fris en tijdloos, kortom een klassieker. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit vindt. Het parfum is een van de best verkopende parfums aller tijden en staat al jaren in de top bij de grote parfumerieën.
Coco Mademoiselle is uitgebracht in 2001 en is niet meer weg te denken, ik vermoed dat dit parfum bij menigeen op de kaptafel zal staan. Het leuke aan dit parfum vind ik dat het bij iedereen weer anders ruikt. Ik ben al jaren fan en wanneer deze flacon op is, zal ik weer een nieuwe kopen.

Het parfum opent fris en fruitig met sinaasappel, mandarijn, sinaasappelbloesem en bergamot. Het hart zit vol met mimosa, jasmijn, Turkse roos en ylang ylang. Het parfum blijft erg lang op de huid aanwezig wat ik heerlijk vind en de balsemachtige basis bestaat uit tonkaboon, patchoeli, opoponax, vanille, vetiver en musk.

Ik draag deze geur het liefst elke dag en heb er inmiddels ook de bijpassende body olie bij gekocht. Ik ben verliefd op Chanel Coco Mademoiselle, het is klassiek, sprankelend fris en tijdloos!

Chanel Coco Mademoiselle 50ml €72,75, onder andere verkrijgbaar bij de parfumerie ICI Paris en Douglas.

Voorlopig heb ik weer een mooie aanvulling op mijn parfumstash en ben ook erg benieuwd naar jullie favorieten!

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

1 comment

Parfumerie.nl Shopping Haul - world of bliss 2 maart 2018 - 18:27

[…] vriendin vroeg laatst aan mij: “wat is jouw favoriete parfum van dit moment?”. Ik kon daarop geen antwoord geven. Ik had namelijk al een lange tijd geen […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00