Home Beauty Een stapje terug, consuminderen

Een stapje terug, consuminderen

by Debbie
4,K views
Quote Consume Less

Na de zomervakantie ga ik (opnieuw) een HBO opleiding volgen om mij om te laten omscholen tot juf binnen het Basisonderwijs! Dit ga ik doen van mijn eigen middelen en in mijn eigen tijd. Ik vind het heel spannend allemaal!

Dat betekent dat ik een stapje terug moet doen in mijn uitgavepatroon. Ik heb mij dikwijls afgevraagd waarom ik niet een commerciële kant heb gekozen omdat mijn financiën altijd zo zijn geweest dat ik net genoeg had. Maar een ambitie om veel geld te verdienen heb ik nooit gehad, ik ben niet zo gehecht aan materiële zaken. Wel heb ik een wens om gelukkig te zijn in mijn leven en daar hoort mijn werk natuurlijk ook bij. Uiteraard is een beetje budgetteren beslist niet verkeerd en daar moet ik nu ook echt mee beginnen! Want een gezond financieel huishouden draagt, hoe dan ook bij tot het algehele welbevinden, daar hebben we niet al teveel onderzoeken voor nodig.

Consuminderen en bewuster leven

Tijdens mijn studentenjaren heb ik met heel weinig geld geleefd en ook nu zou ik met een stuk minder rond moeten komen. Ik ben de laatste tijd wat nonchalant met mijn portemonnee omgesprongen en heb regelmatig dingen online besteld. Met mezelf heb ik afgesproken dit sowieso niet meer te doen want de verleiding is te groot en een druk op de payment knop zo gemaakt. Ook ben ik mij ervan bewust dat ik genoeg spullen heb en ik de komende tijd ook niet zoveel nodig heb. Ik hou van winkelen bij de Kringloop en de Action en ben creatief genoeg om leuke dingen te maken.

Eten en drinken vind ik erg belangrijk en staat op nummer 1. Ik ga al regelmatig naar de Lidl maar wil wel zoveel mogelijk biologisch eten. Gelukkig is dit ook voor een wat smallere portemonnee weggelegd en hebben heel veel supermarkten biologische voedingsmiddelen in het schap.

Ik ben benieuwd hoe mij deze dingen gaan bevallen en ben uiteraard heel benieuwd naar jullie consuminderen tips!

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00