Home Happiness Kloostermarkt Arnhem een middag vol plezier, inspiratie en bezinning

Kloostermarkt Arnhem een middag vol plezier, inspiratie en bezinning

by Debbie
5,K views
Kloostermarkt Header

Via google maps niet te vinden maar nabij het station van Oosterbeek ligt Abdij Koningsoord verscholen. Op zaterdag 11 augustus openende de zusters Trappistinnen voor het eerst haar deuren. De eerste editie van de Kloostermarkt was een feit en ik was erbij.  Het was een hele leuke inspirerende middag die ik al lange tijd niet meer had beleefd. De kloostermarkt is geen ‘hippe’ markt zoals we deze kennen maar een markt waar ontspanning, samenzijn en plezier voorop staan. En het is natuurlijk mooi meegenomen wanneer je er ook nog iets van opsteekt.

Kloostermarkt Abdijwinkel Abdij Koningsoord Arnhem

De Abdij is sedert 2009 op deze mooie plek aan de rand van Arnhem te vinden ( nabij Oosterbeek ). Ik ben er op de fiets naar toegegaan door het pontje bij Driel te nemen en over de Hemelse Berg in Oosterbeek te fietsen. Alleen al de prachtige omgeving waar de Abdij zich bevind is de moeite van het bezoeken waard. Op de Kloostermarkt stonden diverse kramen met handgemaakte en/of ambachtelijke producten en ook aan de inwendige mens was zeker gedacht. Ik heb met veel plezier foto’s mogen maken van deze middag en mochten er vragen en/of opmerkingen zijn dan hoor ik ze natuurlijk graag!

Kloostermarkt Abdijbier Abdijbier: een dubbel of triple

Na ons inspannende fietstocht waren we wel toe aan iets verfrissends. Ik drink normaal gesproken geen bier of nou ja, niet zo vaak maar wilde dit abdijbier weleens proeven. Het smaakte heerlijk en na afloop kocht ik een paar flesjes bij de Abdijwinkel.

Kloostermarkt twee zusters Ik heb nog niet eerder een Abdij of Klooster bezocht en zusters van nabij gesproken. Gelukkig waren de zusters enorm enthousiast en bij navraag wilden ze graag op de foto.

Kloostermarkt Mevrouw SoapzHandgemaakte natuurlijke zepen, huidverzorging en spirituele sieraden van Mevrouw Soapz

De eigenaresse van Soapz ken ik al heel lang via Facebook en mijn vorige blog Mooi van Koosje. Carola heeft destijds gastblogs voor mij geschreven. We hebben elkaar voor het eerst in real life ontmoet en wat mij betreft was dit nog niet de laatste keer. Carola maakt geweldige natuurlijke zepen, elixers en zalven. Ik heb een aantal heerlijke producten mee gekregen om te testen waarover later meer.

Kloostermarkt Mevrouw Soapz De kleurige potjes maken mij al vrolijk en ik ben zo benieuwd naar deze helende zalf. Ik heb veel last van insectenbeten en littekens. Hopelijk helpt deze zalf bij het herstellen van mijn huid. Deze gaat in ieder geval mee naar de camping!

Kloostermarkt Ikonen schilderenCreatief bezig zijn verbindt

In hun vrije tijd zijn de zusters ook creatief bezig. De een maakt kaarsenstandaards en andere leuke cadeau artikelen van gips en klei en de andere zuster schildert met veel precieze iconen. Heel mooi handwerk dat veel oefening en geduld vraagt.

Kloostermarkt Handwerken De kraam van beeldend kunstenares Judy van Vliet vond ik ook zo mooi. Judy maakt hedendaagse religieuze kunst en gebruikt daar mixed media voor. Het is jammer dat ik haar lastig kon vinden op sociale media. Zulke mooie dingen moeten toch worden gedeeld met zoveel mogelijk mensen?

Kloostermarkt Judy van Vliet

Kloostermarkt Salve regina Het werk dat in de gang van het klooster hangt is ook gemaakt door Judy van Vliet geïnspireerd op de muziek van Salve Regina en rondom één van de Mariamaanden. Prachtig!

Kloostermarkt Middeleeuw Verluchten Middeleeuws Verluchten

Nog meer bijzondere dingen kwam ik tegen tijdens de Kloostermarkt. En zo leer ik steeds wat bij. Zoiets als Middeleeuws Verluchten, heb je daar weleens van gehoord? Het zijn schilderijen en handschriften die tijdens de Middeleeuwen werden geschilderd. Er werd zelf verf gemaakt door toevoeging van pigmenten en ook gebruikte men graag bladgoud. Bij Jaap Boerman kun je deze techniek eigen maken.

Kloostermarkt AbdijwinkelAbdijwinkel met ambachtelijke producten, boeken en nog veel meer moois! 

Natuurlijk moest er ook een kijkje genomen worden in de Abdijwinkel van Koningsoord. En het assortiment is heel erg verrassend te noemen.

Kloostermarkt Abdijwinkel De collectie bestaat uit religieuze boeken voor kinderen en volwassenen, handgemaakte producten, kaarsen, cadeauartikelen, verzorgingsproducten (yes!) en natuurlijk Abdijbieren. Ik kocht er zoals gezegd twee verschillende bieren, een shampoo en zeep van het merk Trapp en een prachtige kaart. Ik kom zeker een keer terug wanneer ik in de buurt ben. De Abdijwinkel is zeker de moeite van het bezoeken waard. De winkel is geopend van:

Dinsdag t/m vrijdag  14.30 -16.30 uur
Zaterdag 10.00 -12.00 uur   +    14.30 – 16.30 uur
Zondag 12.00 – 12.45 uur ( na de eucharistieviering) En er kan met pinpas betaald worden.

Kloostermarkt Natuur Oosterbeek

Het was een heerlijke inspirerende middag en met dit prachtige uitzicht fietsten we weer richting het pontje naar huis. Ik hoop dat de zusters het ook gezellig hebben gehad en ook zo hebben genoten als de bezoekers van de markt. Mijn conclusie: het is zeker voor herhaling vatbaar!

Voor meer informatie raadpleeg de website van Abdij Koningsoord: www.koningsoord.org

Wil je jezelf verrassen met een heerlijke zeep of andere heerlijkheden? www.mevrouwsoapz.nl 

Voor meer informatie over het werk van Judy van Vliet: www.judyvanvliet.nl

Wil je een cursus volgen in het schilderen van Middeleeuwse Verluchten? neem dan contact op met Jaap Boerman via jah_boerman@planet.nl

Spread the love

You may also like

1 comment

Mevrouw Soapz Calendula & Smeerwortelzalf - world of bliss 16 september 2018 - 20:11

[…] Happiness […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00