Home Happiness Wat laat ik achter in 2017 en wat neem ik mee?

Wat laat ik achter in 2017 en wat neem ik mee?

by Debbie
6,5K views
Wat neem ik mee naar 2018

Wat laat je achter in 2017 en wat neem je mee?. Ik heb een aantal dingen die ik met veel liefde wil achterlaten in 2017. Niet meer achterom kijken en lekker met frisse moed aan 2018 beginnen. Je begrijpt dit vast wel. Dit zijn de dingen die ik graag in 2017 achterlaat.

Chaos

Ik kan jaloers zijn op meiden die zo gestructureerd lijken alsof alles lukt. Ik ben vrij rustig van aard maar soms wat rommelig en chaotisch. Daarom vind ik het lastig om dingen te plannen. Gelukkig bestaat er een digitale agenda op mijn mobiel want anders zou het helemaal een rommeltje worden. Ik heb van mijn lief een mooie planner van Websters Pages gekregen en deze moet ik in 2018 maar eens intensief gaan gebruiken.

Spullen (minder spullen)

Mijn huis was in 2017 weer behoorlijk dichtgeslibd doordat ik met van alles tegelijk bezig was. En het aankomend jaar wil ik echt minder aankopen doen en mijn huis ontspullen. Ik dacht altijd dat dit een beetje onzin was en heb het boek van Marie Kondo ook niet uitgelezen maar ik ga voor 2018 voor een opgeruimd huis. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, nietwaar? Ook vind ik het belangrijk bewuster inkopen te doen en wil ik in 2018 vaker naar de Kringloop voor een dosis Kringloopgeluk.

Teveel Prikkels

Ik wil soms teveel. Ik werk vier dagen per week en wil daarnaast studeren en met mijn hobby’s bezig zijn. Daarnaast wil ik de sociale media blijven volgen, netwerken met collega bloggers en ondernemers en ook nog een fijn mens zijn. Tja, dit gaat natuurlijk niet altijd samen. Daarom heb ik ervoor gekozen dit multitasken in 2017 achter te laten en meer te leven met aandacht en in het moment. Ook wil ik vaker een lang weekend naar Terschelling, mijn favoriete eiland om tussendoor uit te rusten van het hectische leven in de stad.

Wat laat ik achter in 2017

Soul Sisters Conceptstore

Vanaf juni heb ik al mijn vrije tijd gestopt in mijn winkeltje bij Soul Sisters Conceptstore in Hattem. Ik heb dit met ontzettend veel liefde en plezier gedaan maar het is tijd om hier afscheid van te nemen. Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd en ben ook mijzelf best tegen gekomen. Helaas is mijn opbrengst niet voldoende om dit voort te zetten. Maar wie weet ga ik het in de toekomst nog eens proberen. Ook ga ik in 2018 een heel nieuw avontuur beginnen waarover ik later meer zal vertellen.

Hard zijn voor mezelf

Het afgelopen jaar was een zoektocht naar balans en dit zal in 2018 nog wel even doorgaan. Ik heb heel veel moeite gehad met bepaalde zaken en kon deze ook maar moeilijk accepteren. Een van de dingen was dat ik niet kon accepteren dat ik een pilletje nodig had tegen sombere buien. Daardoor heb ik geprobeerd de medicijnen af te bouwen waardoor het weer wat minder goed met mij ging. Ik hoop dat ik in 2018 wat milder tegen mezelf kan zijn en kan accepteren dat ik niet alles in de hand kan hebben. Meer loslaten en mijn kwetsbaarheid omarmen.

Kant en klaar maaltijden

Wat staat er tegenover kant en klaar maaltijden? Ik denk aan gezonder eten! Een tijdje geleden was ik met goede moed begonnen aan een Paleo eetwijze maar daar is de klad ingekomen. Omdat ik het zo druk heb maak ik ook minder tijd vrij om gezond te koken. Dat wil ik niet meer en wil ik graag achterlaten in 2017.

Middelmatigheid

Ik hou van kleur en ben creatief. Vroeger toen ik nog wat jonger was kleedde ik mij opvallend en kleurrijk en ik verlang daar weer naar terug. Door de waan van de dag en mijn werk in een Tbs kliniek heb ik dit wat afgeleerd. Nu hoef ik niet in een verleidelijk rood jurkje rond te dartelen maar vind ik wel dat ik meer aandacht mag geven aan mijn uiterlijk. Middelmatigheid heeft niet alleen te maken met het uiterlijk maar ook met de dingen waar ik voor sta. In 2017 ben ik in sommige opzichten middelmatig geweest en dit laat ik met alle plezier achter in 2017!

Ik ga er een sprankelend en kleurrijk 2018 van maken!

Wat laat jij achter in 2017?

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00