Home Happiness Berlijn Weekend Blog

Berlijn Weekend Blog

by Debbie
5,5K views
Header Berlijn Blog

Ik hou van Berlijn. Berlijn is een stad van uitersten. Dat heb ik het afgelopen weekend wel gemerkt. Ons verblijf in Mitte vlakbij Prenzlauerberg en het fietsen in Berlijn waren leuk en intensief. Ik heb tijdens dit lange weekend een aantal foto’s gemaakt en wil er graag over vertellen.

Dag 1 Vrijdag met de trein naar Berlijn en Fietsen huren

Samen met mijn lief naar Berlijn! Jippie! Er zijn vervelender dingen om te doen. Ik had mij er al tijden op verheugd en afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Met de fiets richting station Apeldoorn stapten we op de Internationale trein richting Berlijn. Spannend!

Berlijn trein Het was voor mij de eerste keer dat ik met de trein naar Berlijn ging. Het is mij heel erg goed bevallen. We gingen om 10 uur weg en reden precies om half vier Berlin Hauptbahnhoff binnen. Het was wel jammer dat we geen wifi in de trein hadden, maar aan de andere kant heb ik daardoor wel veel gekletst en gelezen. We hebben heel comfortabel gezeten omdat we eerste klas hadden geboekt. Dit kostte maar 10 euro extra en daardoor waren we verzekerd van een plek bij elkaar. En de hele reis hadden we een coupé voor ons alleen. Luxe!

Berlijn fietsen Fietsen in Berlijn is wel een dingetje. We hebben lang gezocht naar een fietsenverhuurbedrijf en vonden er één bij de Alexanderplatz, precies onder de televisie toren. De fiets was heel fijn door haar dikke banden en de gave toeter!
Berlijn is niet ingesteld op fietsers, dat is wel een conclusie. We hebben zaterdagmiddag door de hele stad gefietst en dat was een hele onderneming. Het was super warm en veel autoverkeer, dus smog en uitlaatgassen zitten nu nog in mijn longen. De Duitsers zijn nog erg verknocht aan hun auto en ook in Berlijn wordt er gretig van dit vervoermiddel gebruik gemaakt.

Dag 2 Zaterdag, Wandelen in Prenzlauerberg, naar de markt op de Kollwitzplatz en fietsen!

De vorige keer dat ik in Berlijn was heb ik mijn hart gestolen aan de hipsterwijk Prenzlauerberg. Ons hotel stond aan de rand van deze wijk en ik had mij enorm verheugd om een wandeling te maken door deze prachtige wijk. Mijn lief wilde wat andere dingen zien en had nog een andere afspraak dus voor mij het moment om er op uit te trekken. Tijdens mijn wandeling heb ik een aantal foto’s gemaakt. Het is een ontzettend inspirerende wijk waar ik beslist dit jaar nog naar terug wil gaan.

Berlijn Hello HerzOnderweg kom je allerlei leuke hippe winkeltjes tegen.

Berlijn KollwitzplatzHelemaal in mijn element!

Berlijn Prenzlauerberg In Berlijn houden ze van planten en bloemen. Bij een klein biologisch winkeltje zag ik deze mooie veldboeketjes staan. Wanneer ik in Berlijn zou wonen had ik er beslist een gekocht!

Berlijn Kollwitzplatz Ook op de markt op de Kollwitzplatz staan bloemisten en andere creatievelingen. De producten die er worden verkocht zijn niet goedkoop maar wel heel erg leuk om te bekijken en inspiratie op te doen.

Berlijn Lotte Naturkosmetik Lotte Naturkosmetik aan de Prenzlauer Allee 40 is een vast adresje waar ik elke keer wanneer ik in Berlijn ben langs ga. Ik kocht er het nieuwe parfum van L Occitane, Terre de Lumiere. Ik ga daar nog een review over schrijven.

Kulturbrauerij Het mooie gebouw van de Kulturbrauerei, vroeger een bierbrouwerij nu een groot cultureel centrum waar je relaxed uit kunt gaan.

Berlijn VEB OrangeBij VEB Orange ben je aan het juiste adres voor retro spullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er in dit retromuseum. De winkel is heel mooi gesorteerd op kleur en natuurlijk is de favoriete kleur oranje. VEB Orange vind je aan de Olderbergerstrasse 29.

VEB Orange Het leukste aan Berlijn vind ik de creativiteit die je ook terug kunt vinden in het straatbeeld.

Prenzlauerberg

Berlijn LichtenbergIn de wijk Lichtenberg zou een mooie winkel voor kunstenaarsbenodigdheden zijn, ( Edelhoff Kreativ Kaufhaus )  dus wij ‘s middags op de fiets ernaar toe. Ik heb onderweg mijn ogen uitgekeken, de hoge grauwe betonnen flats afgewisseld met oude huisjes en kleine parkjes. Het was enorm warm tijdens het fietsen en ik heb ook geen foto’s meer gemaakt. Ik moest me enorm concentreren op het fietsen. De winkel hebben we uiteindelijk gevonden maar het was geen succes. Het winkelcentrum was enorm groot en verlaten en nodigde niet echt uit om te shoppen. Wij waren bijna de enigen die er aan het winkelen waren en dat was enorm vreemd. Mijn lief heeft nog een doosje met mooie pennetjes gekocht en dat was helaas alles.

Later op de avond hebben we heerlijk gegeten bij een authentiek Italiaans restaurant en dit restaurant wil ik jullie niet onthouden. Het restaurant heet Al Contadino Sotto le Stelle en is gevestigd aan de Auguststrasse 36 Berlijn Mitte. Later las ik dat dit ook het favoriete restaurant van Brad Pitt en Angelina Jolie is. Kijk dat vind ik nu leuk! Het eten wordt op authentieke wijze bereid en de wijnen zijn zalig!

Dag 3, Zondag Marktdag, vintage shoppen, warmte heel veel terrasjes.

Berlijn Mauermarkt Mijn hemel wat was het warm! Ik had er wel een beetje last van en na de dag op de fiets zouden we het zondag rustig aan doen. Op de zondagen zijn de winkels in Berlijn gesloten en gaan de meeste Berlijners recreëren in een park of naar een vintage markt. We waren extra vroeg opgestaan om naar de Mauermarkt te gaan, een van mijn favoriete hippe rommelmarkten. Op de Mauermarkt kun je naast tweedehands spullen ook het werk van beeldend kunstenaars en andere creatievelingen kopen. Omdat het zo warm was zijn we niet zo heel lang gebleven maar ik heb wel een paar mooie oorbellen en een natuurlijk zeepje gekocht.

Berlijn Hackische Hofe Aan het einde van de zondag moesten we onze fietsen weer terug brengen naar het fietsenverhuurbedrijf. Ik vond het nog erg leuk om de Hackesche Höfe aan mijn lief te laten zien. De prachtige hofjes, geheel in Jugendstil gerestaureerd en waar nu talloze leuke restaurants, cafés en talloze andere culturele ondernemingen te vinden zijn.

Dag 4 Maandag, nog een korte wandeling door de Kastanienallee ( Berlijn Mitte )

Berlijn Kastanje Allee Tijdens de laatste ochtend in Berlijn wandelen we nog een keer door de Kastanienallee en onderweg maak ik deze foto. Omdat we weer op tijd bij Berlin Hauptbahnhof moeten zijn gaan we verder niet meer de stad in. Voor mij was deze reis weer onvergetelijk en zoals ik al eerder zei hoop ik dit jaar terug te komen.
Ik hoop dat jullie dit reisverslag leuk vonden en ben ook erg benieuwd naar jullie reisverhalen!

With Love, Debbie

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

2 comments

Jeanelle 1 juni 2017 - 08:31

Nog nooit in Berlijn geweest, maar het staat nu zeker op mijn lijstje.

Reply
Debbie 1 juni 2017 - 09:27

Hallo Jeanelle, ja het is een prachtige stad! En heel erg afwisselend, zeker voor vintage en retro liefhebbers een waar paradijs. De vrij jonge bewoners zijn ook super relaxed.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00