Home Happiness 4 Oktober Werelddierendag

4 Oktober Werelddierendag

by Debbie
6,5K views
werelddierendag

Vandaag is het Werelddierendag en dat vind ik een dag waarbij we stil moeten staan.  Zoals jullie denk ik wel weten ben ik een enorme dierenliefhebber en heb ik al heel mijn leven voor dieren gezorgd. Als kind nam ik al zieke vogels mee naar huis en ik ben ook opgegroeid met dieren om mij heen.
Ik hou van dieren omdat zij mij onvoorwaardelijke liefde geven. Ze zijn er altijd en zijn net als ik gevoelig. Ik heb zes katten en drie cavia’s en zorg elke dag met ontzettend veel liefde voor hen allemaal. Wanneer ik weinig geld heb zal ik eerst voor de dieren voer kopen en dan voor mijzelf. Ja zo zit ik in elkaar.

werelddierendag

Helaas is het in de wereld niet altijd bijster goed gesteld met de zorg voor de dieren in het algemeen en de huisdieren in het bijzonder. Ik denk dat in Nederland de huisdieren het beste verzorgd worden van alle Europese landen maar ook in Nederland zitten helaas de asiels overvol. Honden en katten die verwachtingsvol op een nieuw baasje zitten te wachten. Maar ook achter veel voordeuren zijn er dieren die worden verwaarloosd, als fokdier worden gebruikt of als voorwerp. Dat kan natuurlijk niet en daarom is het ontzettend goed dat Werelddierendag er is. Zodat wij stil kunnen staan bij de dieren die het niet goed hebben, die worden mishandeld en verwaarloost en als oud vuil aan een boom gebonden worden.

werelddierendag

Ik schrijf dit blog niet om allemaal nare verhalen te delen maar juist om stil te staan bij wat de dieren ons geven. Altijd onvoorwaardelijk, open en op een manier waar wij mensen nog veel van zouden kunnen leren. Daarom stel ik voor om deze dag eens tegen onze geliefde huisdier te zeggen dat je van hem of haar houdt. Dat is niet raar of vreemd, je huisdier zal het begrijpen. Geef hem of haar een dikke knuffel of aai en ben gewoon dankbaar over het feit dat jullie elkaar kennen.

Ps. Wil je wat voor de dieren en de dierenasiels betekenen dan zou ik aan je willen vragen om lid te worden van de dierenbescherming. Deze organisatie zet zich als geen ander in voor alle dieren die steun kunnen gebruiken. Voor meer informatie kun je de website van de Dierenbescherming raadplegen.

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00