Home Happiness Boekentip: 5 Boeken over Levenskunst

Boekentip: 5 Boeken over Levenskunst

by Debbie
2,7K views
Boeken over Levenskunst

Ik vind boeken over psychologie en zelfontplooiing altijd reuze interessant. Alleen heb ik de afgelopen periode niet zoveel tijd gehad om te lezen. Een goed voornemen dus, om met dit stapeltje boeken het nieuwe jaar mee te beginnen!

Ik hou heel erg van lezen maar de laatste tijd gun ik mij weinig tijd hiervoor. Dat is jammer omdat ik het altijd een fijne bezigheid vind waar ik ook veel voldoening uit haal. Ook ben ik alweer een tijdje lid van de bibliotheek en daar kan ik sowieso terecht om eens lekker tussen de boeken te snuffelen. Maar laat ik eerst eens de boeken lezen die nog op stapel staan, dat zijn er heel wat. De boeken gaan voornamelijk over levenskunst en persoonlijke ontwikkeling. Een onderwerp waar ik altijd gefascineerd door raak. Dit zijn voor vandaag de vijf boeken die ik graag aan jullie wil laten zien. Ze zijn allemaal door mijzelf gekocht omdat ik er op de één of andere manier door was geraakt.

  1.  De Fontein
  2.  Nice Girls Don’t Get The Corner Office
  3.  Handboek voor Mindere Dagen
  4.  Verlangen naar minder
  5.  Body Positive Power

De Fontein, vind je plek, Els van Steijn

Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem.

Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familie systeem leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je inzicht in de werking van de fontein en zorgt voor meer grip op je leven.

Els van Steijn is teamtrainer en coach en is gespecialiseerd in het sytemische perspectief. Ze past het systemisch werken toe in haar coachingspraktijk en begeleidt daarnaast familie-en organistieopstellingen. Voor haar clienten is de fontein een eyeopener en het ontbrekende stukje van de puzzel dat nodig is om een volgende stap effectief te kunnen zetten.

De fontein is een prachtig gebonden lijvig boek waar ik echt voor moet gaan zitten. Ik ben geinteresseerd in dit boek vanwege mijn werk maar ook in persoonlijke zin. Het is een werkbaar boek en zeer geschikt voor trainers, coaches en natuurlijk een cadeau voor jezelf.

Nice Girls Don't Get the Office Corner

Nice Girls Don’t Get The Corner Office, Lois P. Frankel

Het ultieme carrièreboek voor vrouwen in een prachtige nieuwe uitvoering.
Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken.

Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don’t get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt, je gedraagt, je denkt, jezelf op de markt brengt, je klinkt, eruitziet en reageert.

Dit boek is gericht op je carriere, hoe kun je je verder ontwikkelen binnen je werkveld? Maar de tips die zij geeft kun je overal toepassen. Het boek is wat Amerikaans en bevat hier en daar wat populaire tekst maar is zeker met humor geschreven.

Handboek voor Mindere Dagen

Handboek voor Mindere Dagen, Eveline Helmink

In “Handboek voor mindere dagen’ vertelt Eveline Helmink, wat zij doet op dagen dat alles tegen zit. In deze tijd, waarin iedereen alleen maar de leuke dingen deelt, vergeten we bijna dat we ook dagen meemaken die gewoon stom zijn. En dit zijn juist de dagen die je het meeste over jezelf leren. Het is de les der lessen: het accepteren van en meebewegen met het leven zoals het is.
“Handboek voor mindere dagen’ biedt relativering, troost en lichtvoetigheid, en vertaalt grote concepten over gelukkig leven naar de realiteit van alledag. Eveline Helmink deelt shortcuts naar een lichter leven. Want soms vraagt een mindere dag om niets meer dan een pluizig troostvest, een warme douche of een flink eind lopen.

Eveline Helmink (1980) is journalist en bladenmaker. Ze werkt als hoofdredacteur bij het mediamerk Happinez, dat internationaal inzichten en inspiratie deelt voor persoonlijke groei en een betekenisvol leven.

Dit boek is tot nu toe mijn favoriet! Ik heb er al even ingekeken en vind alles mooi aan dit boek. Een boek om cadeau te geven aan jezelf of aan iemand die wel een beetje positiviteit kan gebruiken.

Verlangen naar Minder, Jelle Derckx

Jelle Derckx blogt op growthinkers.nl met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand. Ook maakt hij podcasts over duurzaamheid in samenwerking met Happinez en publiceerde hij in onder meer Het Parool.

Verlangen naar minder is een boek vol persoonlijke verhalen en down-to-earth tools voor een bewust en duurzaam leven.
In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.
Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 graden om te draaien op het moment dat hij eenmaal terug was in Nederland.
Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die écht belangrijk zijn, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

Duurzaamheid is een groot goed en dit nieuwe jaar startte ik met het voornemen om niet meer zo veel te kopen. Te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, en als ik iets nodig heb eerst eens bij de Kringloop te kijken. In deze materialistische wereld is het soms lastig om je bewust te worden van hoe wij dit kunnen veranderen. Bewustwording is de eerste stap en daar kan dit boek je goed bij helpen.

Body Positive Power

Body Positive Power, Megan Jayne Crabbe

Geluk heeft niets met je kledingmaat te maken.
We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. We zien ons lichaam als een probleem, maar het probleem is de manier waarop we geleerd hebben naar onszelf te kijken. Het probleem is dat we denken dat er maar één ideaal lichaam bestaat.
Ondersteund door resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken, pleit auteur Megan Jayne Crabbe met scherpe humor, een directe stijl en kick-ass houding voor een wereld waar iedere lichaamsvorm wordt gevierd, bikinibody-diëten niet meer bestaan en álle vrouwen van hun lichaam houden. Dit boek is een krachtige oproep tot actie en een gids tot het houden van jezelf.

Auteur Megan Jayne Crabbe ( op Instagram bekend onder de naam @bodyposipanda )ontwikkelde vanaf haar vijfde problemen rondom haar zelfbeeld, probeerde haar hele jeugd af te vallen en werd al op haar veertiende gediagnosticeerd met anorexia. Na haar herstel begon een periode van eindeloos diëten, binge-eten, afvallen en weer aankomen totdat ze de body positivity-beweging ontdekte. Nu is ze vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn.

Door Instagram en de zogenaamde influencers is het heersende schoonheidsideaal dun, strak en mooi. Dat dit voor veel meisjes en (jonge) vrouwen tot ontevredenheid en eetproblemen kan leiden hoef ik denk ik niet verder uit te leggen. Of we dit willen of niet, we vergelijken ons toch met anderen, die het ogenschijnlijk beter getroffen hebben. Het is daarom zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in de manier waarop je naar je lichaam kijkt en de gedachten en gevoelens die je hierover hebt. #bodypositivity en #selflove zijn twee waarden waar we nog veel over kunnen leren en dit boek kan je hierbij helpen.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn selectie boeken vinden? Heb je nog tips? Ik hoor het graag.

 

 

De links verwijzen naar de webwinkel van Bol.com Hiervoor gebruik ik een affliatie programma om zo een klein beetje te verdienen aan mijn blog. 

Spread the love

You may also like

2 comments

Natasja 11 januari 2020 - 11:49

Mooie tips, vooral de 3e spreekt mij erg aan!

Reply
Debbie 11 januari 2020 - 13:14

Ja Natasja, is ook mijn favoriet. Heldere inzichten, praktisch en toepasbaar in het dagelijks leven 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00