Home Food Paleo broodmix van Vechtenaer

Paleo broodmix van Vechtenaer

by Debbie
8,2K views
Header Paleo brood

Moet ik hiervan een broodje bakken?

Sinds dat ik Paleo ben gaan eten moest ik iets verzinnen wat mijn trek in brood kan vervangen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar ook het meeste tegenop zag, het gemis van mijn dagelijkse sneetje brood. Gelukkig viel dat in de praktijk reuze mee en zijn er best genoeg alternatieven om een graan en glutenvrije vervanger te vinden.
Bij biologische supermarkt Ekoplaza vond ik de Paleo broodmixen van de Vechtenaer die uitsluitend uit noten en zaden bestaan. In eerste instantie was ik nogal sceptisch want ik had het gevoel dat ik een zakje vogelzaad had gekocht. Mijn nieuwsgierigheid won het uiteindelijk en inmiddels is het tweede ‘broodje’ gebakken! Ik vind het leuk om iets meer over deze broodmix te vertellen en hoe je deze het beste kunt bereiden.

De Paleo broodmix bestaat zoals gezegd uit noten en zaden, het bevat zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenzaad, sesamzaad, amandelen en hazelnoten. De Paleo broodmix is tevens glutenvrij en bevat geen lactose en is super eenvoudig te bereiden. Je hoeft alleen maar 4 eieren, 50 ml olijfolie (5 eetlepels) en een theelepel zout toe te voegen.

Paleo Vechtenaer

Voer voor de vogeltjes of?

Paloe broodmix beschrijving

Op de verpakking staat een duidelijke beschrijving van het recept.

Paleo ingredienten

Het recept: zakje Paleo broodmix, 4 eieren en 50ml (biologische) olijfolie

Paleo Vechtenaer

Ik gebruik een kleine siliconen cakevorm van de Action want die is qua formaat en handigheid perfect. 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden. Nadat het broodje is gebakken kun je deze makkelijk uit het vormpje storten.

Header Paleo brood

Happy met mijn Paleoproof broodje!

Het eindresultaat! Wanneer het Paleo broodje is afgekoeld kun je er mooie plakjes van snijden. Het brood is vast van structuur dus je hebt er weinig van nodig. Ik verdeel het brood na het bakken meteen in porties zodat ik elke dag een paar plakjes mee kan nemen naar mijn werk.

Een mix kost €6,69 (450 gram) en is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza.

Zou jij dit brood weleens willen uitproberen?

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00