Home Food De Betere Wijn, vier het leven en red de bijen!

De Betere Wijn, vier het leven en red de bijen!

by Debbie
4,3K views
De Betere Wijn Ekoplaza

Een betere wereld

Ik ben geen wijnkenner of vinoloog maar wel drink ik uitsluitend biologische wijnen en ga ik vaak boodschappen doen bij de biologische supermarkt. Omdat ik regelmatig over bewuste zaken schrijf werd aan mij gevraagd of ik het zag zitten een witte biologische wijn te testen en over mijn bevindingen te schrijven. Uhm, daar moest ik toch wel over nadenken, want een review schrijven over een witte wijn is toch wel even wat anders dan over een shampoo. Maar goed, schrijven kan ik wel en een beetje onderzoek ook, dus heb ik ja gezegd.
Het wachten was op een mooie zomeravond waardoor ik lekker buiten tijdens een lekker maaltje van dit wijntje kon gaan genieten. Want een koele witte wijn smaakt het lekkerst tijdens de zomer. En ja, het werd mooi weer en het testen kon beginnen!

De betere wijn

De Betere wijn

Voordat ik begin met de smaaktest wil ik aan jullie vertellen wat de wijnen van De Betere Wijn nu zo bijzonder maken. De misse van de Betere Wijn is: ‘Waarom niet iets teruggeven als je iets terug krijgt?’. Het gaat hier over het bijenvolk dat het zwaar te verduren heeft en de gewassen die daar onder lijden. De Betere Wijn doet hier wat aan, van elk bij Ekoplaza verkochte fles doneert de Betere Wijn een deel aan de Stichting We Love BEEing waarvan Waldemar Torenstra (zelf imker) ambassadeur van is. De stichting We Love BEEing zet zich al anderhalf jaar actief in voor het behoud van de bijenpopulatie. Dus: Vier het leven en red de bijen!

De witte wijn die ik heb getest is gemaakt van de Verdejo druif, één van de beste witte druivenrassen in Spanje die wijnen van goede kwaliteit kan opleveren. “De wijn is fris en fruitig en geurt naar kruisbes, citrus en rijpvruchten.” Doordat er voor de klaring van de wijn gebruik wordt gemaakt van bentoniet, is deze wijn zelfs geschikt voor veganisten. (Klaren van de wijn gebeurt normaliter door eiwit of melk aan de wijn toe te voegen maar bij de wijnen van de Betere Wijn gebruikt men bentoniet, een minerale stof. red)

de betere wijn

En dan nu de smaaktest!

Zoals ik al zei, een witte wijn smaakt het lekkerst wanneer deze goed is gekoeld en bij een lekkere maaltijd. Dit kan natuurlijk van alles zijn maar zoals er al op het etiket staat aangegeven past deze wijn het beste bij salades met kip of schaaldieren, asperges en uiteraard bij een barbecue! Ik ben eerst maar eens begonnen om de wijn als een aperitief te nemen, zodat ik volop de smaak kon beleven. Mijn eerste indruk: de wijn heeft een frisse opening maar ook proef ik al snel een volle ‘honingachtige’ smaak.

De wijn smaakt beslist niet zoet, het is eerder een droge frisse wijn maar de ronde smaak maakt haar beslist aantrekkelijk;-) Ik kan meteen wel roepen dat ik deze wijn ontzettend lekker vind maar daar doe ik de wijn tekort mee. De witte wijn van De Betere Wijn doet haar naam eer aan, de wijn is harmonieus en past inderdaad prima bij vele gerechten. Het is een vriendelijke wijn en ik denk dat velen deze ook heerlijk zullen vinden. Fris, fruitig, rond en vriendelijk zijn de woorden die ik goed vind passen.

De wijn heb ik ontvangen van De Betere Wereld maar ik ga deze beslist een keer kopen! Naast de witte wijn is er ook een rosé en rode wijn verkrijgbaar. De wijnen van de Betere Wijn zijn verkrijgbaar bij Ekoplaza en kosten €6,95 per stuk. Van elke verkochte wijn wordt een deel gedoneerd aan de stichting  We Love BEEing. Inmiddels zijn er al 30.000 flessen verkocht en is het bedrag van €4530,15 gedoneerd aan We Love BEEing. Hoe mooi is dat! Zo kunnen we echt samen werken aan een betere wereld.

‘Drink mij en red een bij’.

Liefs Debbie

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00