Home Food Pukka Biologische Thee

Pukka Biologische Thee

by Debbie
11,2K views
Pukka Thee

Koffieleut wordt Theeleut?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben geen theedrinker maar nu ik probeer Paleo te eten past daar veel koffiedrinken ook niet meer bij. Ik moet dus op zoek naar thee die ik lekker genoeg vind om mijn bakje troost te vervangen. Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen en heb ik meerdere kopjes thee gezet en met veel smaak opgedronken. Hoe dit komt zal ik in deze review proberen uit te leggen. Lezen jullie mee?
Wanneer ik als fervent koffieleut denk aan thee komen er vrijwel direct allerlei associaties in mij op die mij doen herinneren aan de bittere thee die ik als kind kreeg wanneer ik ziek was of zo misselijk dat ik niets anders kon verdragen. En ook op latere leeftijd drink ik eigenlijk alleen thee wanneer het koffiedrinken niet meer lukt. Dat theedrinken ook heel erg lekker kan zijn en dat er inmiddels zoveel fijne mooie theesoorten bestaan is mij nu wel duidelijk geworden. Ik was al wel bekend met het Britse merk Pukka omdat mij de prachtige grafisch vormgegeven doosjes opvielen in de schappen. Ik heb namelijk een zwak voor mooie geïllustreerde verpakkingen en de Britten zijn daar erg goed in, maar dit terzijde.
Ik merk dat ik hoe meer ik mij voor deze review in de wereld van Pukka verdiep ik best wel een paar koppen thee wil proberen.

Pukka thee

De wereld van Pukka thee

De theeën van Pukka zijn allemaal van biologische oorsprong, Kosjer en Fairtrade verkregen. Naast diverse theesoorten heeft Pukka nog kruidensupplementen, speciale voedingsmiddelen, boeken en cd’s in haar assortiment. Het merk Pukka is onder andere een creatie van Sebastian Pole, een bevlogen kruidendeskundige en heeft als uitgangspunt de Ayurvedische leer, die uit gaat van het credo: ‘The art of living wisely’.  Pukka moet daardoor voor iedereen beschikbaar kunnen zijn. Een heel mooi uitgangspunt vind ik dat. Pukka heeft haar theesoorten ingedeeld in zes verschillende collecties: Taste Alive, Feel Alive, Green Revolution, Speciality Blacks, Super Fruity en de Herbal Collection. De Taste Alive theesoorten hebben als uitgangspunt dat ze een kleurrijke toevoeging kunnen zijn aan de dagelijkse bezigheden en een sprankelende beleving geven. Uit de Taste Alive range heb ik Three Fennel en Lemon, Ginger en Manuka Honey thee getest.

Pukka Three Fennel thee:

De Pukka Three Fennel thee bevat maar liefst drie soorten venkel: Zoete Turkse venkelzaadjes, wilde venkel en lichte venkelblaadjes. Venkel staat bekend om haar zoete zachte smaak en is zeer goed voor de spijsvertering, helpt verzachtend bij maagklachten en is rustgevend. Het verzacht de ziel zoals Pukka het zou zeggen. De thee smaakt inderdaad zacht en zoet en ik vind deze thee vooral ’s avonds erg lekker.

Puka Thee

Lemon, Ginger en Manuka Honey thee:

Deze thee moet voor een Blissfull moment zorgen tijdens het thee drinken wanneer ik de beschrijving hiervan op de website van Puka.com lees. Ook deze thee hoort bij de Taste Alive categorie en smaakt totaal anders dan de Three Fennel thee. Het verwarmd je spirits zoals Pukka het zegt en daarmee is de smaakbeleving van deze thee goed verwoord. Deze kruidige thee bevat zongerijpte Siciliaanse lemon, langzaam gedroogde gemberwortel en wildgeplukte vlierbloesem. Tenslotte maakt een kleine streling van de Manukahoning en de toevoeging van Kurkuma deze thee af. De Lemon, Ginger en Manuka Honey thee is verwarmend voor je lijf en voor je hart en een aanrader wanneer je je grieperig of verkouden voelt. De thee is behoorlijk pittig van smaak en karakter en daardoor ongetwijfeld mijn favoriet. Een theezakje is ruim voldoende voor een grote kop thee, de thee kun je naar je eigen smaak laten trekken maar vijf minuten wordt aanbevolen.

Door mij te verdiepen in Pukka is er toch wel een nieuwe wereld voor me opengegaan en heb ik een aantal nieuwe theesoorten ontdekt die ik ook nog een keer ga proberen. Ik blijf een koffieleut maar deze natuurlijke en biologische theeën zijn een goed en gezond alternatief. De theeën van Pukka zijn Fairtrade, cafeïnevrij, Kosjer en van biologische oorsprong. Pukka thee is verkrijgbaar bij ondere andere Ekoplaza in 17 variaties en kosten €3,99 voor 20 zakjes. Momenteel heeft Ekoplaza een aantal smaken in de aanbieding voor €2,79, check daarom even hun website.

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00