Home Journey Wie schrijft, die blijft: mijn opleiding aan de Schrijversacademie

Wie schrijft, die blijft: mijn opleiding aan de Schrijversacademie

by Debbie
5,5K views
Schrijversacademie Arnhem

Vandaag heb ik mijn vuurdoop gehad: ik ben begonnen aan de Schrijversacademie! Ik keek al dagen uit naar de eerste cursusdag en vandaag was het dan zo ver. Terwijl ik dit schrijf zit mijn hoofd boordevol ideeën en denk ik dat dit besluit weleens een hele goede kan zijn.

Voordat jullie een beetje moe worden van het ‘gespam’ van mij over de schrijversacademie zal ik wat meer inhoudelijk over deze opleiding vertellen. Welke opleiding ik nu precies volg en wat ik (hopelijk) allemaal ga leren.

Opleiding Creatief Schrijven Zakelijk

Bij de schrijversacademie kun je als (beginnend) schrijver veel verschillende richtingen op.  De schrijversacademie kent geen toelatingsexamen maar verwacht wel een HBO werk en denkniveau van je. Maar het belangrijkste is nog wel dat je passie voelt voor het schrijven, het geschreven woord, voor het ‘vertellen’ van verhalen.

Er zijn veel verschillende richtingen die je kunt volgen. De schrijversacademie biedt maar liefst 11 verschillende richtingen waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld: romans en korte verhalen-, columns en blogs-, kinderboeken- of scenario schrijven. Ook kun je kiezen uit een totaalpakket waarin je de kneepjes uit het schrijversvak aan de hand van een basiscursus leert en daarna specialisatie modules volgt.

Verhalen schrijvenIk heb gekozen voor de opleiding creatief schrijven zakelijk en deze bestaat uit een basisopleiding waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • ontwikkel je eigen stijl
  • het verhaal vormgeven
  • personages en dialogen
  • het schrijfproces

Wanneer ik alle modules met een goed resultaat heb doorlopen mag ik de drie specialisaties gaan volgen. Deze zijn storytelling, redactie en blogs schrijven. Ik verheug mij hier enorm op!

Wat wil ik met deze schrijfopleiding bereiken?

‘Ja Debbie allemaal leuk en aardig, maar wat wil je nu precies doen met deze opleiding?’. Ik begrijp dat het volgen van een opleiding aan een schrijversacademie een nogal abstracte onderneming is. Maar ik kan hier heel duidelijk over zijn. Ik wil graag een goede schrijfster worden. En of dit binnen de blog of pr wereld is maakt mij niet zoveel uit en laat ik nog even in het midden. Ik vind het heel fijn om met mijn passie bezig te zijn en mijn wereld door middel van taal vorm te geven.

Heb je vragen over de schrijversopleiding? Schroom dan niet, en laat een reactie achter op mijn blog. Ik beantwoord je vragen graag!

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00