Home Journey World of Bliss Love the Journey #3

World of Bliss Love the Journey #3

by Debbie
7,1K views
World of Bliss

Vrijdag, markt en koopwoede

O, wat had ik een zware dag op mijn werk de dag ervoor. Nadat ik mij ook nog eens in een scherp dekseltje van een blikje kattenvoer gesneden had ben ik maar een potje gaan janken. Dat luchtte op maar het vervelende gevoel van overprikkeld zijn bleef een beetje hangen. Wat helpt dan goed? Eigenlijk zou ik moeten gaan fietsen, zwemmen of hardlopen maar dat deed ik allemaal niet. Ik ging naar de stad.

World of Bliss Journey Ik heb ook even mijn andere bril opgezet, wanneer ik erg moe ben kan ik door deze bril beter kijken. Op zich zou het niet uit moeten maken want de glazen zijn qua sterkte hetzelfde maar toch. Hup, eerst naar de markt en dan shopper de shop.
Later op de dag rijd ik naar mijn lief om even op adem te komen. Mijn lieve buurvrouw zorgt een paar dagen voor de katten en de cavia’s, dus dat komt wel goed.

Acuive Zaterdag, vreemde gesprekken bij Acuive en Paasdrukte

Op mijn Facebookpagina konden jullie al lezen dat ik iets ging doen waarvan ik nog niet zeker wist of het iets voor mij zou zijn. Omdat ik inmiddels zoveel kennis heb van beauty, het mijn passie is en ik op zoek ben naar een opleiding dacht ik dat het beroep van schoonheidsspecialist wel iets voor mij zou zijn. Nu had ik al wel twijfels maar op onderzoek uit gaan kan natuurlijk nooit geen kwaad. Via het internet ontdekte ik een opleidingsinstituut in Amersfoort en op basis van de goede recensies heb ik mij ingeschreven voor de open dag.
Laat ik allereerst vertellen dat ik de opleiding er goed uit vond zien. Je krijgt les van gedegen vakmensen en de lesstof en praktijklokalen zien er heel goed uit. Maar dan, en ik heb getwijfeld of ik hierover wat zou schrijven, de eigenaar, dat is een verhaal apart.
De introductie vond plaats door J.P. oftewel Jan Paul, eigenaar van deze Acuive opleiding en voormalig advocaat. Tenminste dat vertelde hij. Hij gaf aan niets te weten van schoonheid, dat wist zijn vrouw allemaal te vertellen. Hij noemde haar de pitbull. (echt waar). Na veel bla, bla, bla kreeg een lerares het woord en ik had echt met haar te doen. Want J.P. interrumpeerde haar telkens op een wel heel vrouwonvriendelijke manier.
Toen wij een testtoets kregen met vragen: Wat is een muilezel, hoeveel haar heeft een man op zijn hoofd en op zijn zak, wilde ik eigenlijk met gierende banden naar huis. Maar ja, ik kwam niet voor J.P., ook al zou hij dit heimelijk wel wensen, maar voor informatie over de opleidingen. Zoals ik al schreef, zat het met de opleidingen wel goed, en ook de vriendelijke juffrouw die ons vertelde over het studeren op oudere leeftijd en communicatievaardigheden, was dan ook helemaal niets op aan te merken. Wat lijkt mij het vreselijk om met zo’n man samen te moeten werken!

Een studie volgen bij een particuliere opleiding is duur, voor de studie van schoonheidsspecialiste ben je bij Acuive bijna €5000,00 euro kwijt. Maar goed, dan heb je wel je branchediploma in je zak.
Voor J.P. maakt het niets uit, want op de vraag of het mogelijk is dit bedrag in termijnen te betalen gaf die stouterd aan dat hij bij zijn vorige baan met 3 miljoen weg is gegaan en dat geld voor hem geen rol speelt. Dus dat zit wel snor!

Jullie kunnen je voorstellen dat ik op sommige momenten met plaatsvervangende schaamte in het klaslokaal zat. En eenmaal kennis gemaakt met deze man komt het niet meer goed, hoe goed en hoog aangeschreven deze opleiding ook staat. Mocht je J.P. oftewel Jan Paul als een uitdaging zien en het niet erg vinden om zijn rug eens te harsen tijdens een mannendag, dan is Acuive wellicht geschikt voor jou. Zo niet dan zou ik zeker verder kijken, want deze man zal beslist heel onverwachts tevoorschijn komen. Maar goed, het beroep en de opleiding tot schoonheidsspecialiste, met alle respect past niet bij mij en ik heb het na dit avontuur ook wel even gezien. Ik ga lekker verder met schrijven dat lijkt me een veel beter plan!

Bloesem Vaassen De rest van de zaterdag heb ik boodschappen gedaan, lopend naar het dorp omdat ik een lekke band had. Ik heb heerlijk gekookt en ben heel vroeg naar bed gegaan. Ook mijn lief was niet helemaal fit, dus even uitrusten kon beslist geen kwaad.

Zondag, eerste Paasdag, kattenbende, Absolution, Healthbox en schrijven, schrijven, schrijven

Een beetje in de war van de feestdagen rij ik na het ontbijt weer terug richting Arnhem. Daar wachten weer zes katten en drie cavia’s op mij die trek hebben! Gelukkig heeft mijn lieve buurvrouw hen gevoerd, dus met de honger zal het wel meevallen. Op de foto staat Toon de rode kater, hij wordt een beetje oud en is wat sneller vermoeid. Hij vindt het altijd spannend wanneer ik een paar dagen weg ben en heeft de neiging om teveel te eten dat er ook meteen weer uit komt.

Toon de rode kater
Er moeten een aantal artikelen af die ik na het luierdagje van gisteren nog moet schrijven. Een ervan is een gast blog voor Tom Sebastian, iets waar ik stiekem best trots op ben. Ik besluit te gaan schrijven over de zon, want die mis ik een beetje tijdens deze Paasdagen. Het warme weer laat deze Pasen jammer genoeg op zich wachten en wanneer er een zonnestraaltje de kamer binnen piept maak ik meteen van de gelegenheid gebruik om foto’s te maken van een aantal producten die ik wil gaan reviewen.

Absolution Ik ben zo gelukkig met de producten van Absolution die ik heb meegekregen om te ervaren en te testen. Deze moeten beslist op de foto! Ook heb ik de nieuwe healthbox ontvangen en ook daarvan maak ik meteen foto’s zodat ik het artikel in de loop van de week kan schrijven en publiceren. Wanneer ik ergens enthousiast over ben wil ik het ook meteen promoten en delen met anderen.

Debbie Healthbox Tweede Paasdag, Familiebezoek en verder niet zoveel bijzonders

Tweede Paasdag vul ik met bezoek aan mijn schoonmoeder die in een zorgcentrum woont en maak ik het huis wat schoon. Gelukkig is er bij mij in de buurt een supermarkt geopend want de cavia’s moeten verschoond worden. Ik wil dit dan meteen in orde maken, want een dier daar moet je nu eenmaal goed voor zorgen. Dus dat doe ik dan nog snel even en ga dan richting schoonmama.

Terwijl ik deze blog schrijf ben ik alweer een paar dagen aan het werk. Bij mijn lief heb ik een paar nachten heel goed geslapen en ik voel mij weer uitgerust. Het was een onrustige drukke week, dat blijft nog wel even zo. Volgende week is het Koningsdag en ik heb een kraam gehuurd om spullen te verkopen. Dat wordt lekker het huis opruimen de komende week!

With love Debbie

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00