Home Journey Weight Watchers, the Journey

Weight Watchers, the Journey

by Debbie
4,8K views

Al een tijdje zit ik niet goed in mijn vel. Ik ben wel tevreden over hoe ik eruit zie maar met alleen tevreden zijn bereik ik niet zoveel. Ik wil graag gewicht kwijt en ik heb nu een stap genomen waarbij dit gaat lukken, ik ga aan de Weight Watchers.

Body Positivity

Ik ben erg gevoelig over hoe mijn lichaam eruit ziet. Als kind was ik mollig en ben ik flink gepest door leeftijdsgenoten. Gelukkig was ik weerbaar en gaf de pesters van repliek maar het komt wel binnen, heel hard binnen.
Het positief omgaan met mijn lichaam is dus een thema dat voor mij al lange tijd actueel is. Ik lees de boeken over #bodypositivity trouw en volg sommige meiden die vol zelfvertrouwen hun mollige lijf op instagram laten zien. Dat vind ik uiteraard een goede beweging en ik zou soms willen dat ik ook op deze wijze met mijn lichaam om zou kunnen gaan. Voor mij schuilt het gevaar dat ik te lui word en elk jaar een aantal kilo’s aan kom. De afgelopen jaren ben ik van maat 40 naar maat 46 gegaan en dit is voor mij de limit.

weight watchers hardlopen

De juiste Mindset

Mijn doel is om 20 kilo af te vallen en dat gaat mij lukken. Ik kan niet voortdurend mijn medicatie de schuld geven om dan vervolgens gelaten niets meer te doen. Ik moet in actie komen en dat vraagt een andere mindset. Dat het eenvoudig zal zijn wil ik niet zeggen maar het is wel nodig om tot actie te komen.

Weight Watchers, een lifestyle

Ik heb de afgelopen tijd veel dieten en eetstijlen onderzocht, van Sonja Bakker, Paleo, Bodyboost tot het Puntendieet. Uiteindelijk kwam ik bij Weight Watchers uit omdat ik denk dat dit het beste bij mij past. Het dieet is redelijk flexibel, er is een ruime keuze aan heerlijke recepten en er wordt gewerkt met een puntensysteem: Smartpoints.
Elk voedingsmiddel bestaat uit smartpoints, het gaat hierbij niet alleen om de calorische waarde van een voedingsmiddel maar ook welke voedingswaarden en nutrienten het heeft. Dus, hoe gezonder het voedingsmiddel, hoe minder Smartpoints. Per dag krijg je een aantal Smartponits toegekend en deze moet je op een gezonde verantwoorde manier gebruiken.

My Journey

Zoals ik dit artikel begon wil ik het ook afsluiten. Het is mijn keuze om met Weight Watchers gewicht proberen te verliezen. Dat ik mijn gewicht niet accepteer omdat ik het ongezond vind wil niet zeggen dat ik mezelf niet zou accepteren. Daat zit voor mij de nuance. Iedereen mag van mij doen wat hij wil. Het belangrijkste is dat je je er gelukkig bij voelt. En uiteindelijk is een gelukkig mens het mooist.

Heb jij weleens een dieet gevolgd met Weight Watchers?

Handtekening World of Bliss

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00