Home Food Paleo, een andere gezonde lifestyle

Paleo, een andere gezonde lifestyle

by Debbie
5,K views
Paleo

Ik ga aan de Paleo!

Misschien hebben jullie het al gelezen maar ik ben op dieet. Ik ben het zat om niet tevreden te zijn met mijn figuur en ik wil graag weer passen in een nette maat 40. Een kleinere maat hoeft niet, maar met een maatje 40 kan ik alles weer aan wat ik leuk vind om te dragen. Dus ook weer die leuke King Louie jurkjes waar ik een tijdje geleden afscheid van heb moeten nemen. Helaas worden deze niet gemaakt in een maat 44-46, althans ik pas ze niet.
Maar naast een paar maten minder en de King Louie jurkjes ben ik ook aan het nadenken over een gezonde leefstijl. Het lichtje is gaan branden na een bezoek aan Amsterdam waar ik allerlei superleuke bloggers ontmoette die al bezig zijn met een totaal andere levensstijl. En ik vond het zo leuk en spannend om dit ook te durven! Een veganistische leefstijl is niet aan mij besteed maar na veel onderzoek heb ik een dieet gevonden, namelijk het Paleo dieet en ik denk dat deze voedingswijze het beste bij mij past en ik die ook kan realiseren.

Maar wat is paleo nu eigenlijk?
Bij een paleo dieet of eigenlijk leefstijl ga je meer natuurlijke voeding eten dan als je nu doet. Ons lichaam is hier op ingesteld maar tegenwoordig is overal eten verkrijgbaar. En vaak zit er in dit eten allerlei troep zoals suikers, zout en koolhydraten. Het Paleo dieet is eigenlijk heel eenvoudig, Over het algemeen bestaan de maaltijden van het paleo dieet uit vlees, vis, groenten, fruit, noten en zaden. Als het beweegt of je kunt het rauw eten, dan is het waarschijnlijk wel paleo-proof.

Paleo Kookboek

Ik volg de website van Mitchel, het Paleo dieet en daar kan ik veel informatie uit halen. Er staan recepten op de website en je kunt een fysiek kookboek bestellen. Ook vind je hier veel achtergrond informatie over het Paleo dieet zodat je op een makkelijke wijze kunt overschakelen.

Met kleine stapjes overstappen op een andere manier van eten

Ik wil realistisch zijn en met kleine stapjes overgaan op deze wijze van eten, zodat de kans op een terugval zo minimaal mogelijk aanwezig is. Ik denk dat het ook beter is om op een rustige wijze op een andere leefstijl over te stappen zodat je er rustig aan kunt wennen. Er zijn een aantal ingrediënten uit het paleo dieet die ik normaliter niet in mijn keukenkastje heb staan en een beetje experimenteren kan beslist geen kwaad. Voor deze ingrediënten moet ik even naar de natuurwinkel en dat vind ik ook heel erg leuk!

Paleo gerechten

Ik ga weer koken!

Even zonder gekheid, ik hou van koken maar omdat ik de meeste tijd alleen moet eten kocht ik steeds vaker een kant en klaar maaltijd. Even snel en makkelijk en met een lekker wijntje erbij, hup op de bank lekker smikkelen. Ik had niet zoveel aandacht voor mijn eten en eigenlijk ook niet meer voor mezelf. Terwijl ik koken altijd erg leuk vind om te doen, is dit voor mezelf toch wel een dingetje. Ik ben nu een paar dagen bezig en ik voel al een positieve verandering namelijk de aandacht die ik aan mezelf geef en dat ik dus beter voor mezelf ga zorgen!

Ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat, hoe deze omschakeling mij gaat bevallen en hoe ik deze leefstijl kan blijven toepassen in mijn leven. En nog belangrijker of ik een paar kilo afval.

To be continued

Liefs Debbie

Spread the love

You may also like

1 comment

Wat laat ik achter in 2017 en wat neem ik mee? - world of bliss 18 december 2023 - 16:06

[…] maaltijden? Ik denk aan gezonder eten! Een tijdje geleden was ik met goede moed begonnen aan een Paleo eetwijze maar daar is de klad ingekomen. Omdat ik het zo druk heb maak ik ook minder tijd vrij om gezond te […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00