Home Food Paleo eten: hoe gaat het nu?

Paleo eten: hoe gaat het nu?

by Debbie
8,3K views
Header Paleo

Paleo, twee maanden later

Ik eet nu ongeveer twee maanden vrijwel alleen Paleo en ik wil graag aan jullie laten weten hoe deze manier van eten mij bevalt en hoe het nu precies werkt. Na mijn vakantie ben ik weer fanatieker geworden in het toepassen van deze voedingswijze omdat ik merkte dat gewoon eten mij niet zo goed deed. Tijdens de vakantie kreeg ik last van mijn darmen omdat ik brood en kaas had gegeten en dat was op zijn zachtst gezegd niet zo prettig.

Paleo gerechten

Even in het kort iets over Paleo

Wanneer je een Paleo voedingswijze hanteert eet je eigenlijk alles zoals onze voorouders het ook hebben bedoeld. Dus niets uit zakjes en pakjes, geen zuivelproducten, geen aardappelen en geen brood. Ook behoren peulvruchten en soja producten tot de voedingswaren op de ‘verboden’ lijst. Deze zijn namelijk teveel (genetisch) bewerkt en bevatten in verhouding niet zoveel voedingsstoffen. Wel eet je vlees, kip, gevogelte en vis. Groenten, fruit, zaden en noten. Groente mag je in principe zoveel en zo vaak eten als je wilt. Wat betreft vlees, kip, gevogelte en vis, deze eet je biologisch of van de streek.
Wat ik hierboven heb beschreven geldt in het algemeen voor wanneer je het Paleo dieet strikt wilt volgen. Ik volg liever de 80-20 regel waarbij ik dus wel zuivelproducten tot mij neem. Het gaat hierbij om biologische yoghurt, karnemelk en af en toe kaas. Om mijn voeding zo zuiver mogelijk te houden probeer ik zoveel mogelijk biologische producten te kopen. Tegenwoordig heeft elke supermarkt een redelijk groot aanbod aan biologische producten, en wanneer ik iets niet kan vinden ga ik naar Ekoplaza of een andere natuurwinkel.

Paleo Kookboek

Een boek dat mij erg heeft geholpen bij het vinden van een balans in het Paleo dieet is dit boek van Marinka Bil. Zij legt in een overzichtelijke stapsgewijze methode het principe van Paleo voeding uit en bevat heerlijke recepten die beslist niet moeilijk zijn om te maken. Op haar website Eet Paleo staat ook ontzettend veel informatie en, niet geheel onbelangrijk,  je wordt er zelf ook enthousiast van!

Paleo groenten

Kokkerellen op z’n Paleo’s

Het koken en voorbereiden van de Paleo recepten vraagt wat voorbereiding maar wanneer ik het goed plan blijft het leuk. Binnenkort krijg ik het erg druk omdat ik met een studie ga beginnen en ben dan ook benieuwd hoe ik Paleo kan blijven toepassen. Het boek helpt daarbij wel maar de praktijk moet het nog eventjes uitwijzen.
Ik merk dat sinds dat ik Paleo eet mijn smaak wat veranderd is. Zo vind ik kant en klaar maaltijden echt verschrikkelijk en eet ik veel meer verse groenten. Ook heb ik al een aantal groenten ontdekt die ik nog nooit had gegeten maar die erg lekker zijn. Eigenlijk eet ik de laatste paar maanden veel gezonder dan ik ooit heb gedaan. Een mooie bijkomstigheid is dat ik een aantal kilo’s ben kwijtgeraakt, daar ben ik ook erg blij mee! De komende tijd ga ik dus door met Paleo en blijf ik de 80-20 regel toepassen. In de weekenden neem ik weleens een lekker taartje of een pannenkoekje maar wanneer ik de rest van de dag op mijn voeding blijf letten is er niets aan de hand. Mijn darmen zijn in ieder geval weer rustig geworden, ik heb geen dips en voel mij erg goed bij deze voedingswijze.

Ik ben benieuwd wat jij van Paleo vindt en of je deze voedingswijze ook toepast?

Liefs Debbie

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00