Home Journey World of Bliss kijkt terug op het jaar 2016

World of Bliss kijkt terug op het jaar 2016

by Debbie
3,6K views
terugblik 2016

Het jaar 2016 nadert bijna haar einde en vandaag heb ik mijn eerste oliebol gegeten. Nog een dag en dan is dit jaar voorbij. Voor velen en ook voor mij is het deze tijd een tijd van terugblikken en reflectie. Hoe is het jaar verlopen? Wat heb ik leuk gevonden en wat niet? En nog belangrijker, wat ga ik dit nieuwe jaar anders doen.

2016, een gevoelig en lastig jaar

Schrijven & bloggen, ik heb jullie gemist!

Het afgelopen jaar was het nodig om de tijd die ik had te gebruiken voor mijzelf. Daardoor heb ik te weinig geschreven en geblogd. Dat dit niet fijn voelde laat zich natuurlijk raden maar aan de andere kant heeft het mij ook wat rust gegeven. Ik leg de lat voor mijzelf altijd hoog. De artikelen en stukken die ik schrijf moeten perfect zijn en dit voelde soms wat lastig het afgelopen jaar. Ik had gewoonweg niet de ruimte in mijn hoofd en de energie om vaker dan één keer per week een artikel te schrijven voor mijn blog. Achter de schermen heb ik wel voor een aantal opdrachtgevers gewerkt en dat was erg fijn. Hierover ben ik dan ook zeer tevreden en ga ik ook lekker mee door het komende jaar. Ook de samenwerkingen met bevlogen ondernemers vond ik heel erg leuk om te doen, zoals het artikel over de biologische schoonmaakproducten van Marcel’s Soap, de heerlijke handgemaakte zepen van Yesil bodycare, de unboxing van Olijverie en het testen van wijn voor De Betere Wijn. Ook in 2017 ga ik voor samenwerken, duurzaamheid en creativiteit.
In het jaar 2016 heb ik mij veel ontzegd door, zoals ik al schreef tijdgebrek maar ook doordat ik op mijn financiën moest letten. Aan de ene kant is het natuurlijk prettig om financieel gezond te zijn maar daardoor schoot het genieten er dikwijls bij in. Dat laatste laat ik niet meer gebeuren en een bezoek aan de Swanmarket op 15 januari in Rotterdam staat dan ook dik geschreven in mijn agenda! Ook verheug ik mij op een aantal beauty evenementen waar ik 100% van ga genieten!

Terugblik

Werk en studie

2016 was geen gemakkelijk jaar voor mij. Na de zomer ben ik gestart met de pabo opleiding maar moest deze helaas beëindigen omdat de combinatie werken en leren teveel voor mij was. Het was heel erg moeilijk om tot dit besluit te komen omdat ik mijn zinnen helemaal op deze studie had gezet. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en heb ik na lang nadenken mij toch weer aangemeld voor het studiejaar 2017. In de tussentijd heb ik een aantal praktische zaken opgelost en hopelijk kan ik de draad na de zomervakantie weer oppakken. Ik heb nog getwijfeld of de studierichting wel een juiste zou zijn maar daar heb ik inmiddels geen twijfels meer over.
De pabo opleiding is een logische vervolgstap op mijn huidige werk(ervaring) en zal mij veel kunnen geven. Natuurlijk is en blijft het ontzettend spannend omdat de angst tot mislukken blijft maar naar dit stemmetje wil ik niet meer luisteren.

In de tussentijd blijf ik lekker veel lezen, en probeer ik de cursus positieve psychologie af te maken die ik ook nog op mij ligt te wachten. Wellicht komt deze studie mij de komende tijd nog van pas!

Blogging

Creativiteit, tekenen & schilderen

Focus op mijzelf, op mijn waarden en missie

Het klinkt misschien wat egoïstisch maar dat bedoel ik zeker niet zo. De komende tijd wil ik de aandacht meer op mezelf focussen, mijn dromen, mijn waarden in het leven en mijn missie. Hoe vaak gebeurde het niet dat ik uit enthousiasme mijzelf vergat. Teveel aan een ander dacht in plaats van aan mijzelf. Kwaliteit in plaats van kwantiteit en de diepere betekenis van dingen zien. Het afgelopen jaar ben ik wat vaker alleen geweest en dat is mij goed bevallen. Wanneer ik een paar dagen alleen ben ontstaat er weer ruimte voor ideeën en krijg ik meer energie. Omdat ik zo gevoelig ben voor de mensen om mij heen sta ik mij toe dit vaker voor mezelf in te plannen. Wanneer ik opgeladen ben kan ik er ook weer voor anderen zijn. Zo werkt het nu eenmaal bij mij en is denk ik wel herkenbaar voor alle gevoelige zielen onder ons.
Tekenen en schilderen heb ik het afgelopen jaar veel gedaan en natuurlijk ga ik daar mee door! Het is mijn lust en mijn leven en ik vind het spannend wat er nog allemaal uit mijn vingers komt! Pinterest en Instagram zijn op dit moment mijn favoriete sociale mediakanalen en ook wil ik binnenkort een Patreon account aanmaken. Op Patreon kun je als creatieveling gesponsord worden zodat je nòg meer mooie dingen kunnen maken. Doordat je geld ontvangt ontstaan er meer mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan extra tijd. In ruil voor de sponsoring kun je bijvoorbeeld creatieve dingen weggeven. Iris van Ik ben Iris niet heeft over Patreon een interessant artikel geschreven.

Dat ik zin heb om aan het jaar 2017 te beginnen moge inmiddels duidelijk zijn. Ik wil alle trouwe volgers van World of Bliss dan ook heel erg bedanken en zoals ik vanmorgen op het Twitter account van Jochem Meijer las: Hopelijk een jaar met een schuimpje van geluk bedekt met positiviteit op een bedje van goede gezondheid en liefde! Voor jullie!

Liefs Debbie

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Spread the love

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00